Välkommen helg!

Jag tillhör dem som sällan längtar speciellt mycket till helgen. Say what!? tänker du kanske då. Egentligen är det ganska enkelt; om du alltid längtar till lediga dagar har du ett förbannat tråkigt jobb. Eller har ett roligt jobb men är trött, sliten, stressad eller liknande.

För mig är det ingen jättestor skillnad på vardag och helg, för jag ser till att göra något roligt varje dag, oavsett om den heter måndag eller lördag. Här hemma äter vi ofta något extra gott mitt i veckan, jag unnar mig ofta ett extra roligt träningspass eller liknande.Jag sparar inte allt roligt till helgen och jag sparar inte alla måsten eller jobbiga saker till måndagen. Jag pluggar ofta en halvdag i veckans mitt och tar igen det på söndag morgon. Jag vill inte att mina rutiner eller min kreativa sida ska begränsas av vilken veckodag almanackan visar.

Just idag går jag dock emot mitt resonemang. Den här helgen har jag längtat efter i evigheter. Det har varit mycket sista tiden, så pass mycket att jag avsagt mig mitt vanliga söndagspass på ICA till förmån för mycket plugg och lite bakishäng. För idag är det dags för vår årliga kräftskiva. Ni vet den där festen som alla vallfärdar till och som bokas in i kalendern så snart den sista tjälen gått ur marken? Kräftorna ligger redo, bubblet ligger på kylning och två efterrättspajer står i ugnen. Jag ser verkligen fram mot att dricka vin på verandan ingosad i en filt med luva som Bellas mormor sytt och som jag alltid lånar där. Jag ser verkligen fram emot att hänga med vänner jag inte träffar så ofta, att spela kubb, skriksjunga svenska klassiker och kanske avsluta med årets sista (?) dopp i havet.

Men innan dess ska jag njuta av en löprunda vid havet! Det här kan inte bli annat än en perfekt helg!

https://miabergvall.files.wordpress.com/2016/09/dsc_8691-redigera.jpg?w=450

Efter några minuters löpning i detta fortsätter min favoritrunda längs med havet.

0

Kommentera

Stäng meny