I share, therefore I am

Imorse började jag dagen med frukost framför datorn; jag läste bloggar, kollade Facebook och svarade på mail. Jag instagrammade samtidigt som jag skrev ett PM om designhistoria. Jag svarade på facebookmeddelanden samtidigt som jag läste. Och så fortsatte dagen.

Häromdagen berörde vi detta under ett seminarium i skolan. Att sociala medier får allt mer makt över vår vardag och att den på fler än ett sått förändrar hur vi integrerar med varandra. Vår lärare länkade sedan den här filmen från TedTalks och jag såg den precis.

Jag älskar sociala medier, så mycket att jag gärna integrerar dem i min kommande karriär. Men ibland gör de mig gråtfärdig; när jag scrollar på Instagram under en myskväll, när jag tittar i mobilen hela vägen till skolan utan att reflektera över det fina vädret, när facebook-konversationer ersätter ett riktigt samtal. Eller när jag känner mig stressad och har mycket att göra. Och istället för att ta tag i to-do-listan läser om alla andras perfekta liv och känner mig misslyckad.

Det är en svår balansgång och jag har fortfarande inte lärt mig att bemästra den. Jag rensar bland instagramkonton och bloggar beroende på hur jag mår, men lyckas inte alltid.

Det svåraste är definitivt att göra ingenting, jag är så van att alltid ha mobilen tillgänglig. För mig som redan har en överaktiv hjärna och dessutom är en starkskör person är detta ett problem. Ett problem som jag inte lyckas komma till rätta med. Jag lämnar ofta mobilen i rummet bredvid om jag pluggar, men att åka buss utan att scrolla i flödet är en omöjlighet.

Många tankar utan någon egentligen slutsats, men jag känner mig i alla fall lite lättare efter att ha lyft ämnet.

dsc_8503

Något som saktar ner tankarna; jag och kameran på äventyr i solnedgången.

 

 

0

Kommentera

Stäng meny