Kvalitetstid och den perfekta pizzan

Jag älskar matlagning och jag älskar att bjuda andra på mat. Sitta länge vid bordet, småprata, dricka gott, ta om flera gånger, småäta från salladsskålen, bryta av med kortspel innan efterrätt. 

Igår kom Jessica och Rasmus på besök och jag hade längtat sedan det bestämdes för några veckor sedan. På eftermiddagen besökte jag den lokala ICA-butiken och valde omsorgsfullt ingredienser. Så mycket att det ramlade ur korgen och jag till slut även hade famnen full av mat.

dsc_9030

Väl hemma drog jag igång med efterrätten för att ge pannacottan en chans att stelna.

dsc_9034-kopia

Jag förberedde dukningen, mest för att jag har en förkärlek till servettvikning.

Redan vid fem dök våra saknade gäster upp och efter kramkalaset hjälptes vi åt med maten. Låt oss stanna upp och ta en titt på förrätten:

dsc_9037

Smördegspizza med lufttorkad skinka, soltorkade tomater och kronärtskocka. 

Vi var alla överens om att det var bland det bästa vi ätit. Att det dessutom finns kvar till lunch idag räknas som en stor bonus. Förrätt följdes sedan av varmrätt vilket blev:

Stekt ryggbiff med hasselbackspotatis serverad med halloumi, pepparsås och bearnaisesås samt en grönsallad toppad med närproducerad fetaost. 

Mätta blev vi och efterträtt kändes långt borta. Så vi bryggde kaffe som vi avnjöt tillsammans med mörk choklad och kortspel. Någon timme senare hade matkoman lagt sig lite och vi pressade i oss en underbar pannacotta.

dsc_9052-redigera-kopia

Pannacotta med smak av vit choklad och citron toppad med hallon och vit chokladsmul 

Vid halv elva halvsov vi alla fyra i soffan och vår gäster tackade för sig. Några minuter senare somnade jag och T ovaggade. En perfekt fredagskväll!

0

Kommentera

Stäng meny