Min första kväll i Sydafrika

Sydafrika, ett land det finns så himla mycket att säga om. Jag skulle kunna prata om människorna, gästvänligheten, stjärnhimlen, solnedgångarna och maten. Men idag nöjer jag mig med lejonen.

“Everybody to the car, NOW!” var en mening som yttrades var och varannan dag där jag spenderade mina två veckor. Det här var första dagen och alltså första gången den meningen yttrades. Den innebar att man sprang till sitt rum och slet åt sig kameran för att sekunder senare sitta i jeepen.

Första kvällen alltså och förväntningarna var givetvis skyhöga. Vi skumpade runt på sandiga vägar innan vi nåddes av det här. Det var första gången jag siktade lejon och det kom att dröja till morgonen innan avfärd innan vi fick se dem igen. Men de var värda all väntan.

dsc_6067-redigeradsc_6041dsc_7959-redigeradsc_5994dsc_6087

Medan vi njöt av vårt sällskap kom det att skymma. När vi lyfte blicken möttes vi av detta. Från den stunden kommer alltid en bit av min hjärta slå för Sydafrika.

0

Kommentera

Stäng meny