Life design, mitt bästa ord.

Life design, smaka på ordet. Att kunna skapa det liv man vill leva, att designa det efter sina drömmar och mål. Att varje dag göra medvetna val. Att påverka det man kan påverka, att ha kontroll över sina åtaganden och tankar. 

Life design har blivit ett allt mer populärt begrepp, framförallt i bloggvärlden. Sara skrev om det häromdagen, Jonna Jinton och Bucketlife låter det genomsyra hela bloggen. Att definiera life design är inte helt enkelt men jag tänker så här; Life design är att hitta mitt varför. Att göra saker som jag mår bra av och som tar mig mot mina mål, mål som jag själv har satt upp. Om jag vet mitt varför är det så mycket enklare att genomföra stora såväl som små saker i livet.

Ibland handlar min life design om stora saker; som att jag valt att bo trettio minuter från stan  och istället njuter av lugnet på landet. Som att jag studerar Grafisk design och kommunikation för att skaffa ett yrke som passar mig. Ibland handlar det om små saker; som att vara ute en stund varje dag, att jag går upp tidigt på morgonen för att äta frukost i lugn och ro.

Det är så lätt att tro att det är de stora valen som formar oss, men jag tror att det oftast är de små. Summan av alla små val är så mycket större än några få stora val i livet. Om man väljer att se på livet från den vinkeln är det så mycket enklare att förändra saker och känna att man har möjlighet att påverka saker. Då slipper offerkoftan åka på.

12383451_1117020144998305_853656924_n

Det här huset får anses vara ett av de större valen i min life design. 

0

Kommentera

Stäng meny