Veckans tips v.40 – Ska vi duscha mera?

Det är tre dagar kvar till deadline och pappret framför dig är tomt sånär som på ditt namn och en smiley i ena hörnet. Du borde verkligen ha satt igång för länge sedan. Men som tur är jobbar du bäst under stress, eller? 

Att vara kreativ på beställning är svårt, för att inte säga omöjligt. När jag började studera nu i höstas såg jag framför mig hur oerhört strukturerad jag skulle vara i mitt kreativa arbete. Ta mig tid varje dag till att låta inspirationen flöda. Plugga mina fyrtio timmar i veckan, gärna fördelat på åtta timmar per dag måndag till fredag. Om det gått bra? Inte alls.

Jag pluggar definitivt inte fyrtio timmar i veckan och framförallt inte åtta timmar varje dag. Varför inte då? För att kreativitet för mig inte är något som tvingas fram utan något som kommer till mig. Och den kommer sällan till mig 14.00 en onsdagseftermiddag när jag sitter redo vid datorn eller ett anteckningsblock. Den kommer till mig mitt i ett tungt marklyft, när jag ser en tant med rollator korsa ett övergångsställe, när en tonåring på bussen säger något roligt eller när jag är ensam ute i skogen utan möjlighet att skriva ner mina idéer.

Om detta pratar Ola Wallström i veckans avsnitt av nyhetsbrevet Veckans tanke som jag prenumererat på i drygt ett år. För drygt ett år sedan satt jag nämligen nervös framför datorn redo för mitt första seminarium på utbildningen Entreprenörskap inom idrott och hälsa som Ola och hans fru Anette ansvarar för. En utbildning som gav mig otroligt mycket och som jag håller färskt i minnet tack vare det här nyhetsbrevet som ges ut en gång i veckan. In och prenumerera nu!

Idag är jag hemma för att jag låta kreativiteten flöda. Hur då? Jag tänkte läsa lite bloggar, inspireras av andra, ta en lugn promenad och fotografera lite i hopp om att inspirationen kommer till mig.

0

Kommentera

Stäng meny