Våfflor, loggor och katter

Sömnigt sträcker jag mig efter mobiltelefonen, klockan visar 08:34. Det är lördag, den första jobblördagen sedan i somras. Att vakna tidigt en sådan dag är perfekt, jag har många timmar innan ICA-kläderna ska dras på. Jag tassar försiktigt upp och släpper in katterna innan yogamattan rullas fram. Några minuter i tystnad och jag är vaken och alert. 

Lördag har för oss kommit att betyda våffelfrukost och även om jag inser att han med stort T kommer sova några timmar till drar jag igång. Smälter smör, blandar bovete- och majsmjöl med resterande ingredienser. Slår på kaffebryggaren och dukar fram.

Jag slår mig ner vid bordet och toppar omsorgsfullt våfflorna med banan, hallon och kokos. Du äter verkligen med ögonen, som T brukar säga när jag börjar äta min första våffla när han är inne på sin andra.

dsc_0156dsc_0161

dsc_0165

Medan våfflorna äts långsamt passar jag på att för femtioelfte gången skissa på en logga till min första stora uppgift i skolan. Till slut ger jag upp, tänker att det inte spelar någon roll hur många fler loggor jag ritar. Jag kommer varken bli mer eller mindre nöjd.

dsc_0166

Så jag ger upp, pussar lite på kissen istället.

dsc_0171

Någon timme senare hörs steg i hallen. Jag får sällskap av han med stort T och Elvis med stort E. Vi sitter länge vid bordet, pratar om stort och smått. Om resor, husplaner, tomtpriser och vad vi ska äta till middag imorgon. Plötsligt är klockan en bra bit över tolv och det närmar sig jobb. Jag tar en snabb dusch för att sedan återigen sätta mig vid köksbordet. Det blir våfflor till lunch också.

Det är något speciellt med helgmorgnar. Såväl lugn som förväntan hänger i luften. Det känns som tiden står still och ingenting betyder något mer än att sitta där vid bordet och njuta av rykande hett kaffe och våfflor. Så bryts förtrollningen och ICA-kläderna dras på. Men det gör ingenting när man har börjat morgonen precis som man vill ha den.

0

Kommentera

Stäng meny