Friskistouren 2016- En kärleksförklaring till träningsglädje och föreningsliv

Bland det bästa jag vet är att träna. Men det är nog ta mig tusan ännu roligare att se andra gör det. Om de andra är runt femhundra personer i alla fall. I helgen arrangerade Friskis och Svettis Norrköping eventet Friskistouren. Det här är min upplevelse och mina bilder.

Jag velade hela veckan om jag skulle delta eller inte. Huvudet har dunkat och halsen kliat till och från. Jag förstod att en hel dags träning vore rent ut sagt idiotiskt. Men gick dit gjorde jag i alla fall, med kameran i släptåg.

dsc_0216dsc_0229

Förutom träning fanns kläder att prova. Smörgåsar, kaffe med mera stod utspritt i lokalen.

Ute i gymmet var det full fart och jag fastnade såklart vid Strongman och kettlebell-delen. Så mycket glada och starka personligheter som trängdes där!

dsc_0303dsc_0240

dsc_0233

I en annan del av gymmet hängde min fina kollega Anna för en styrke-workshop. Hypertrofi, explosivitet, prehab/rehab, maxstyrka, egen kroppsvikt och statisk träning stod på agendan:

dsc_0350

dsc_0358dsc_0293

Jag älskar styrka och framförallt starka kvinnor. Jag tror att den styrka vi bygger på gymmet är rentav nödvändig för att kunna vara stark fysisk och mentalt i vardagen. Titta bara på dessa bilder:

dsc_0366

dsc_0367Gymmets konditionsdel nyttjades också, Cardio mix-passet var välbesökt och uppskattat.

dsc_0267

dsc_0314dsc_0268

På gröna mattan hölls en del workshops. Jag började min dag med passet Prepare you där vi lekte med gummiband och foam rollers. Kul och lärorikt!

dsc_0356

När jag vid fyratiden satt i bilen på vägen hem var jag glad och lycklig, om än med en ondare hals och ett lätt dunkande huvud. Men tacksamheten övervägde allt det där. Jag är så otroligt glad över allt som Friskis gör och står för. Så glad att vår gymansvarige såg potential i mig när jag som sjuttonåring drömde om en PT-karriär. Glad över de insatser Friskis gör för samhället och för de insatser vi gör för varandra. För att vi välkomnar alla medlemmar till vårt gym, för att några eldsjälar lagat kyckling och potatisgratäng till alla som deltog i helgen. För att vi är ett gym där träning och fitness inte är detsamma, för att vi har event där man får popcorn efter maten och får meditera under en filt för att orka med alla aktiviteter.

Jag önskade så att jag fick slita på Strongmanpassen, svinga tunga kettlebells och köra jobbiga intervaller. Men några dagar senare är jag mest av allt lycklig över den fantastiska träningsglädje alla deltagare, funktionärer och övriga inblandade lyckades förmedla.

 

 

0

Kommentera

Stäng meny