Nikon D7200 och Jag

Att shoppa är inte alls min grej. Trängas med andra i smala gångar eller kränga av och på kläder i provrum vars kalla ljus bränner mot huden är inte alls min grej. Ibland kan jag känna avsky mot vår slit- och slängkultur. Hellre få saker av bra kvalitet än mängder av plagg som ändå inte används.

Men det finns en sak jag gillar att shoppa, kameratillbehör. Och kameror förstås, även om min plånbok inte nödvändigtvis håller med.

Förrförra helgen bestämde jag mig för att det fick vara nog, min Nikon D7000 har varit min trogna följeslagare väl länge. Med sydafrikansk sand innanför reglagen efter en vandring i grottor och berg, med en autofokus som sannolikt kan diagnostiseras med utmattningssyndrom efter alla exponeringar och en bildåtergivning som inte alltid är good enough för mina upptåg var det dags för förnyelse.

Så jag bestämde mig strax innan vår fotoutflykt till skärgården. Innan jag plockade upp mina vänner svängde jag förbi MediaMarkt för att fem minuter senare komma ut med en ny kamera under armen.

Nikon D7200 och jag har redan blivit goda vänner. Autofokus har inga symptom på utmattning (än), fotografera inomhus utan blixt är enkelt och färgåtergivningen är fantastiskt.

dsc_0080dsc_0093

Dessa två bilder tog jag under vår första utflykt tillsammans och jag ser fram emot många fler.

0

Kommentera

Stäng meny