Monkey Mindset vecka 5

För fem veckor sedan köpte jag Daniel Sjöstedts kurs Monkey Mindset Plus. Varje lördag har jag fått en ljudfil, en vardagsuppgift och ibland även en reflektionsuppgift. Därför tänkte jag filosofera lite över hur det har gått. Om jag har blivit en ny människa, uppnått mina livsdrömmar, upptäckt meningen med livet och så vidare. 

Jag har lärt mig att:

 • Det är dumt att meditationsträna direkt när man vaknar.
  “Ta tre djupa andetag och när du andas ut det sista andetaget kan du sluta ögonen”. Hinner inte ens öppna dem innan jag somnat igen.
 • Det är minst lika svårt att meditera på en buss.
  “Ta ett djupt andetag, spänn alla muskler så hårt du kan och håll andan”. Gav upp det rätt fort, vill inte verka galnare än jag är.
 • Det är svårt att sluta titta på serier för att meditera istället.
 • Jag måste lyssna på ljudbanden varje dag för att få något resultat.
  Är nästan förundrad över hur fort min kropp glömmer att andas med magen och inte bara några ynka procent av bröstkorgen.
 • Jag har lättare att slappna av nu än för fem veckor sedan även om jag har en bit kvar. 
  I början gav jag ofta upp efter halva banden, det gör jag inte längre.
 • Det är nyttigt att reflektera ofta.
  Jag älskar att analysera och reflektera över mitt liv, ibland lite för mycket. Reflektionsuppgifterna har varit bra, även om jag inte är klar med de två sista. Ibland är det svårt att ta sig tiden till det. Påminner mig själv om att det är när to-do-listan är som längst jag verkligen behöver det.

dsc_0826

Såhär sitter jag ofta på kvällarna; läser, skriver, reflekterar, inspireras.

Sammanfattningsvis går det alltså ganska bra, men jag inser att jag behöver ta programmet lite mer på allvar för att få maximal effekt. Så när det här inläggets sista rad är skrivet tar jag tag i reflektionsuppgifterna istället, det har funnits på min to-do-list länge nog.

 

 

1

Kommentera

Stäng meny