Välkommen November!

November tog mig med storm. Med frost, snö (!?) och regn. Det har riktigt smattrat mot fönsterrutorna. På vägen till bussen har jag dragit upp luvan extra mycket, längtat extra mycket tills jag ser bussen komma över krönet för att släppa in mig i värmen.

Jag tycker till skillnad från de flesta om november. Jag älskar vetskapen om att advent är på ingång. Jag älskar att mysa inomhus med raggsockor och tjocktröjor. Älskar att promenera för att sedan komma in i värmen. Jag älskar alla månader, alla årstider, alla skiftningar som får mig att känna mig levande.

Jag vill att november ska bli en riktig mysmånad med allt vad det innebär. I november vill jag:

 • Tända ljus varje dag.
 • Dricka glögg och mumsa på pepparkakor, det sistnämnda har jag tjuvstartat med.
 • Vistas utomhus mycket, i dagsljus förstås.
 • Skriva mycket, både här och på mitt bokprojekt som varit vilande ett tag.
 • Dricka bubbel och bada bubbelbad hos mina föräldrar. I mörkret under en gnistrade stjärnhimmel.
 • Mysträna. Lägga strong lift på hyllan en period, träna det jag känner för baserat på dagsform.
 • Ha tjejkväll. Ser framför mig god mat och gott vin.
 • Spendera tid framför tvn(!) Jag är ingen tv-tjej men att krypa ner under en filt med han med stort T slår det mesta en ruggig höstkväll.
 • Läsa! Björnstad av Fredrik Backman ligger vid sängkanten. Började igår och ska till T att om det är något jag vill lära mig så är det att skriva lika vackert.
 • Plugga. Jag vill plugga. Jag trivs som fisken i vattnet med det och spenderar gärna mycket tid på kontoret med både kurslitteratur och adobe-programmen.
 • Gå på julmarknad. Äta brända mandlar, provsmaka närproducerad mat, äta lussekatter.

Förra årets julmarknad vid Ekenäs slott och novembers första frost.

 

0

Kommentera

Stäng meny