Att vara entreprenör

Att säga att jag är entreprenör vore enligt vissa en överdrift. Jag pluggar på heltid, jobbar extra här och där, har inget eget företag. Att då påstå sig vara entreprenör är kanske inte helt sant men samtidigt ingen lögn heller. Jag har dock gjort det till min egen sanning.

Varför? Min dröm är att jobba med det jag vill, var, när, hur och med vilka jag vill. Vägen dit kommer inte vara spikrak men väl värt det. Och jag tänker såhär; om jag varje dag ser mig själv som entreprenör kommer det bli en sanning för mig. Och om jag vet vad jag vill är det så mycket lättare att koppla bort andras förväntningar på hur jag “bör” tjäna mina pengar.

Om jag ser mig själv som entreprenör redan nu innebär det också att det jag gör har ett syfte och är en del av ett större sammanhang. Mina studier, mitt fotograferande, skrivande, alla ideella uppdrag med mera blir en del av mitt personliga varumärke Mia Bergvall AB. Och kanske är det också det som är en del av att vara entreprenör; att göra allt möjligt för att det är förbannat kul.

Att vara entreprenör (eller frihetsprenör) är ett sätt att leva. För mig innebär det att få göra saker för min egen skull, för att det utvecklar mig som människa. Väl utfört arbete ger pengar i plånboken för mig och inte ökad bonus för en VD.

Det här inlägget är en del av Frihetsprenörer bloggar om… att vara entreprenör. Ytterligare personer som skrivit om entreprenörskap är Malin och Clara!

dsc_0826

Att veta var man är på väg är en förutsättning för att orka med sena pluggkvällar och tidigare morgonar. 

Vad är Din relation till ordet entreprenörskap? Berätta i kommentarsfältet!

 

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. “Att vara entreprenör är ett sätt att leva” – håller verkligen med!

  2. Svar: Tackar! Hoppas verkligen ni får lite snö snart ? Hoppas helgen varit fin, kram!

Kommentera

Stäng meny