I skogen är du aldrig ensam

Jag älskar att vara ute och jag älskar att vara i skogen. Oftast är jag ensam, men ändå inte. Ständigt omgiven av havets kluckande mot klipporna, vinden som susar och det vackraste av fågelkvitter. 

Som häromdagen när jag ock kameran än en gång var på äventyr. Framför mig såg jag närbilder på älgar, rådjur och rävar. Perfekt ljus från solen som kämpar sig in mellan granarna. Vackra reflektioner i vattenbrynet. Det blev inget sådant. Inga pangbilder alls, inte förens jag var minuter från att ge upp. Då hörde jag plötsligt ett ljud ovanför mig, ett litet pickande. En blåmes. Upptagen med att picka i grenen, oberörd av utlösarens febrila klickande. Oberörd av hur jag smög runt i jakt på en bra vinkel. Till slut slet jag fram kameraväskan, bytte mitt 50mm mot ett teleobjektiv. Kunde i lugn och ro föreviga den här krabaten.

Än en gång påminns jag om de små sakerna. Att det är de små detaljerna i livet så gör livet så där galet underbart att leva. Som när man är ensam i en skog utan att vara ensam, omgiven av kluckande hav, susande vind och fågelkvitter.

dsc_1005dsc_1000dsc_1008

0

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Åh, det är ju världens bästa grej! Och jag har något för fåglar inser jag när jag kollar igenom mina bilder. Har väldigt många fågelbilder så det bor nog en ornitolog härinne..:) Jättefina bilder, gud vad härligt att komma så nära! Teleobjektiv är grymt kul att ha tycker jag.

    1. Tack snälla! Älskar fåglarna, känner mig fri bara av att titta på dem! Funderar på att fota soluppgång och fåglar vid strömmen någon dag, gillar verkligen dina bilder därifrån!

Kommentera

Stäng meny