Unna dig en pannkaksfrukost

Det finns en sak jag alltid unnar mig på helgerna; en god frukost. Våfflor eller pannkakor är en stående favorit. Gärna tillsammmans med hallon, banan och kokos eller varför inte chokladkräm, jordnötssmör och blåbär? Imorgon är det äntligen lördag och här kommer lite inspiration. 

Jag är en rutinmänniska och våra helgmornar ser ganska lika ut. Jag vaknar först, släpper ut katterna, trycker på knappen till kaffebryggaren som jag med lite tur förberett kvällen innan. Om klockan inte är speciellt mycket (läs; mindre än tio-halv elva) brukar jag dricka dagens första kaffekopp framför datorn medan jag scrollar igenom lite bloggar och kanske skriver ett inlägg.

dsc_1044

När klockan närmar sig uppvak för min andra halva brukar jag brygga mer kaffe och påbörja frukosten. Just i lördags blev det pannkakor med recept från Hanna (Hur bra som helst). När hela huset genomsyras av pannkaksdoft väcker jag T om han inte vaknat av slamrandet i köket.

dsc_1038

Har använt boken Friendly food så mycket att texten börjat nötas bort, säkerligen är det pannkakssmeten som gjort ett besök på boksidan.

dsc_1047dsc_1048

Sedan äter vi frukost länge, njuter av att inte ha någon tid att passa. Helgfrukostarna är alltid ett tillfälle då jag är lite extra tacksam. Tacksam över att jag har ett stort kök där jag kan breda ut mig och över att jag har någon av bjuda på frukost varje helg.

Vem vill du bjuda på helgfrukost? Och vad vill du bjuda på?

0

Kommentera

Stäng meny