Man juckade omkull träd

Inte en rubrik jag någonsin tänkt skriva men konstigare saker har ju hänt i världen. Jag har aldrig ansett mig vara en kreativ person, men inser att jag nog faktiskt haft fel. Jag har bara inte haft tid till det. Har istället haft fullt upp med saker jag trott varit viktiga. 

Igår hade jag sex timmar av kreativitet framför mig. Vår lärare hade – med hjälp av en extern föreläsare som jobbar på Making Waves – gjort en workshop. Uppgiften var att göra en anfang. För dig som inte vet vad en anfang är följer här Wikipedias definition:

     Anfang är inom kalligrafin och typografin en förstorad och ofta omarbetad och utsmyckad första bokstav av en text, ett kapitel etcetera. Bruket uppkom på 600-talet. Under medeltiden kunde handskrifternas anfanger uppta en hel boksida.

Vi skulle hitta en valfri text och skapa en anfang som förklarade textens innehåll. Vår grupp har uppenbarligen en ganska låg nivå på humor och googlade därför tills vi fastnade för artikeln Man juckade omkull träd. Den väcker onekligen många frågor; Vad hade mannen på sig? Var han kanske på väg hem från en firmafest? Varför gick kvinnan ut? Hur stort var trädet? Så många frågor utan svar.

dsc_0240

Kanske ska tillägga att vi inte ritat detaljerna i bilden, detta gjordes av en förbipasserande klasskamrat. 

dsc_0242

Vi klippte sedan ut texten och laborerade med dess placering.

dsc_0244

Melina skötte postringen för att proportionerna i bilden skulle bli rätt.

dsc_0246dsc_0249

Slutresultatet ser ni ovan. Trädet består av just bark från en lönn medan trädkronan består av murgröna. Placeringen av mannens arm är så här i efterhand inte optimal men det blev också det roliga i vår anfang.

Sjutton vad kul det var att skapa fritt utan krav. Detta gjorde vi endast för att det är kul, vårt K kommer alltså inte att bedömas.

 

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny