En kväll i november

Igår när jag åkte hem från jobbet vid sju var det inte mörkt! Fullmånen lyste upp på ett sätt jag aldrig skådat tidigare. Vägen som i vanliga fall inte urskiljs mer än tack vare reflexpinnarna i vägrenen badade i ett silverskimrande ljus. Jag överdriver inte om jag säger att jag nästan fick fälla ner solskyddet för att inte bländas.

dsc_1105

Sol eller måne?

När matkoman efter kvällens gyrostallrik lagt sig tog jag med mig kameran och stativet ut. Är det något jag gillar med min Nikon D7200 är det att man med hjälp av Wifi-funktionen kan använda mobilen som fjärrutlösare. Perfekt en kväll där min snabbaste slutartid låg på åtta sekunder.

Just igår testade jag mitt standardobjektiv (18-105mm) vilket jag inte använt för kvällsfotografering tidigare. Men jag blev riktigt nöjd, särskilt med bilden nedan. Ser ni stjärnbilden?

karlavagnen-husstjarnor

Hittar ni lilla karlavagnen i denna?

0

Kommentera

Stäng meny