Fem har blivit sex

Att leva lantliv är inte komplett utan en drös djur. Att ha en katt sovandes på magen, mötas av dem på uppfarten efter en lång skoldag, ha en kanin som skuttar runt i köket eller kurar ihop sig vid halsen på en.

Så i veckan blev vi alltså sex stycken i familjen. Jag, han med stort T, Ozzy, Elvis, Elton och X. Två fyrbenta med korta öron, två med väldigt långa öron.

X är en ett-årig kanintjej som hos den förra ägaren haft det söta namnet Snövit. Snövit låter dock inget bra tillsammans med med övriga namn och vi klurar därför på något som matchar de andras. Vi har som ni kanske ser artisttema på vår djur (Ozzy Osbourne, Elvis Presley & Elton John). Artistnamn med lite girlpower i – som dessutom ska passa på en kanin – verkar dock lättare sagt än gjort. Dessutom vill jag gärna att det börjar på E eller O. Så till följd av att en majoritet av alla kända artister under 1900-talet varit män är vår långöra alltså namnlös.

På listan över potentiella namn finns Celine (Dion), Ella (Fitzgerald) och Billie (Holiday). Namnlös eller ej så har hon hittat sin plats i flocken och trivs utmärkt i sällskap av både fyrbenta och människor. Elton är (kastrering till trots) kärare än någonsin och spenderar dagarna med att putsa hennes långa öron tills de badar i saliv.

Han med stort T har efter detta fynd meddelat att intagningsstopp gäller i familjen. Jag får alltså varken ankor, hund eller getter till sommaren. Jag får planera en övertalningsstrategi och under tiden njuta av att gosa med dessa. Det ger verkligen ro i själen att pyssla om dem. För mig är ett hem utan djur bara ett hus.

 

0

Kommentera

Stäng meny