En (fantastisk) dålig dag

I fredags vaknade jag med en dålig känsla i kroppen. Min energi var på noll redan innan jag stigit upp ur sängen. Jag ville helst göra som björnarna och sova bort de kommande månaderna. 

Men ibland har man inget val, ibland är schemat för späckat för att man ska kunna göra det. Så jag begav mig till ICA badandes i svett och svimfärdighet. Oändligt trött och orkeslös. Sur, arg och ledsen över hela situationen.

Men sen ringde en av mina allra bästa vänner, Jessica. Sa att hon och Rasmus var på väg, att de skulle åka raka vägen till oss från Göteborg. Frågade om hon skulle köpa med färskt bröd och fika.

Någon timme senare knackade det på dörren och plötsligt är feberkänslan som bortblåst. Massa kramar senare dukar vi upp bordet fyllt av godsaker. Färskt bröd, grönsaker, ost och skinka. Pepparkakor, hemgjorda lussebullar, kaffe och två sorters glögg. Pratar i timmar om allt och ingenting.

Sedan förvandlade vi köket till som något som närmast liknas med en krigszon. Smörgåstårta var på gång och vi hjälptes alla åt. Mixade, vispade, mätte, hällde och lade ihop. Som ett litet kollektiv är vi, vi och våra fantastiska vänner.

Det där dåliga fredagen blev till slut en fantastisk dag!

 

 

0

Kommentera

Stäng meny