Smörgåstårta, bubbel & skratt

Jag älskar att laga mat. Jag älskar att ha gäster. Jag älskar självklart kombinationen av det. I veckan blev han med stort T ännu ett år äldre och de gråa håren syns allt tydligare (förlåt om du läser det här;) ). Hela 22 år gammal och precis som vanligt är jag mer taggad på födelsedagen än han själv. 

I lördags fylldes huset av gäster. Min familj, T´s familj och våra närmaste vänner. Jag måste alltid nypa mig lite i armen när vi ses allihopa, jag är så lycklig över att vi alla har så kul ihop.

Tidigare år har jag bland annat mutat våra gäster med fläskfilé och potatiskaka, tacopaj med mera. I år kände jag dock för att hinna umgås lite och inte hålla koll på grytor och kastruller. Valet föll på smörgåstårta.

dsc_1199

Redan på fredagen lade jag ihop smet och bröd, ovan skymtar de glutenfria minitårtorna. 

tarta3

Det svåraste med smörgåstårta är att dekorera dem, smeten är bara att slänga ihop. Den stora tårtan dekorerades med ananas, skinka, solrosskott, persilja, romansallad och tomat.

tarta

De små toppades med skinka och gurka.

dsc_1237

När gästerna dök upp skålade vi i Prosecco medan vi smaskade på frukt, tapenadtoppade kex, grönsaker och dipp. 

dsc_1222

tarta4

Sedan fick jag äntligen bjuda på tårtan! 12 personer hjälptes åt att länsa fatet som till slut stod på bordet där ena gästen skrapade av det. Bra betyg!

Vi fortsatte kvällen med mer bubbel, pannacotta med hallon och vit choklad, paketöppning och en massa prat. Innan midnatt hade gästerna åkt hem och jag kunde inte vara annat än supernöjd över kvällen.

 

 

0

Kommentera

Stäng meny