Projekt Air Hostel – En logga blir till

Nu har jag studerat en halv termin och även lämnat in den första större uppgiften inom grafisk design. Idag tänkte jag visa resultatet av logotypen jag skapade och visa hur vägen dit såg ut. Den var inte spikrak utan kantades av bristande självförtroende och beslutsångest. Men jag antar att det är vardag om man ska jobba inom den här branschen, så det är bara att vänja sig.Jag är inte heller helt nöjd med resultatet men eftersom våra lärare präntat in begreppet good enough bestämde jag mig för att denna logga får vara just det.

I vårt första projekt skulle vi skapa en logotyp till det fiktiva företaget Air Hostel, ett nyöppnat hostel i Norrköping City. Eftersom jag inte gillade namnet tänkte jag först byta ut det till Luftslottet.

Jag började med att göra en del research för att se hur hostel och hotell skapat sin grafiska profil. Jag visste direkt att jag ville göra något lekfullt och min allra första skiss såg ut såhär:

skarmavbild-2016-11-21-kl-20-40-19

Regnbågen skulle symbolisera att alla är välkomna, så här i efterhand är den dock för rörig.

dsc_1252

Mitt i allt insåg jag att vi fick använda oss av endast tre färger (inklusive svart) och jag fick tänka om. Jag började därför att skissa på nytt, den här gången riktar jag in mig på något både stilrent och lekfullt.

Luft fick symboliseras av en såpbubbla, så här i efterhand är jag mest nöjd med den här idén. Men någon sa att såpbubblan liknade ett bowlingklot och någonstans där släppte jag det.

skarmavbild-2016-11-21-kl-20-40-42

Jag använde sedan samma typsnitt men bytte plats på dem. Luftslottet blev återigen Air Hostel där det förstnämnda ordet symboliserades av solen.

skarmavbild-2016-11-21-kl-20-42-24

Till slut blev texten svart och solen blev en blomma. Bokstaven A fick en tjockare linje för att fungera även i mindre storlek. 

Även om jag inte är helt nöjd med loggan är jag nöjd med vad den symboliserar. Den blev lekfull och stilren på samma gång och jag gillar kontrasten mellan text och den asymmetriska blomman.

I nästa vecka dyker magagsinuppslaget och annonsen upp som jag skapade till ovan nämnda hostel.

 

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny