#TBT till en helg i Sydafrika

Det finns upplevelser jag aldrig glömmer. Två veckor i våras är fyllda av dem. Två veckor på andra sidan jorden, ensam i ett land jag alltid kommer ha en speciell relation till. Det finns så mycket bilder jag vill visa, så mycket jag vill berätta. 

Efter min två veckor långa volontärresa är det några minnesbilder som alltid dyker upp. Det är lejon och elefanter, de små husen vi bodde i och framförallt de fantastiska vyerna. Vyer så vackra att ord inte kan beskriva dem.

Och jag minns skriken. Skriken när pickupen slirade i gruset på väg upp för ett berg. Med en bergvägg på ena sidan, ett stup på det andra. Hur den tidigare rallyföraren skrattade i framsätet medan jag på flaket var helt övertygad om att det här var slutet. Hur mycket mina ben skakade när jag hoppade mer på marken.

Och att den fantastiska utsikten gjorde det värt det.

dsc_0070-2

dsc_0110-1dsc_0114-1dsc_0084-3

Hur mycket svindel jag hade här? Rätt mycket.

dsc_0103-2

Klippan till höger kallades självmordsklippan och med tanke på antalet höjdmeter är det inte en tillfällighet. 

Dessa bilder togs efter en övernattning i bergen, en knapp timme från savannen. Det är därför jag älskar Sydafrika. För naturen, för skiftningarna i den.

0

Kommentera

Stäng meny