Äntligen första advent!

Äntligen är advent här. Som det julgalna person jag är har jag längtat sedan någon gång i september. Jag älskar myskänslan som infinner sig runt jul, älskar att se alla människor lysa upp lite i vintermörkret. När jag fick igenom min önskan att spela julmusik på ICA igår var lyckan total. Kände mig som en tomtenisse när jag plockade upp alla varor, allt måste vara klart till julafton.

När jag kom hem från jobbet var klockan nästan åtta men det hindrade mig inte från att påbörja julstöket. Efter löjligt goda hamburgare framför Alice i Underlandet värmdes glögg och julmusiken drogs igång. Adventsljusstakarna åkte fram liksom ett gäng tomtar. Imorse vaknade jag till vid sju och kunde nästan inte somna om, jag ville gå upp och tända det första ljuset!

Två timmar senare stod frukosten på bordet och ljuset var tänt. Och jag tänkte på när jag var liten och vi tillsammans njöt av en adventsfrukost. Att både jag och min bror ville tända ljuset, att mamma ansåg det viktigt från vilket håll vi tände d.v.s från höger till vänster eller tvärtom. Läser du det här får du gärna skriva vilket som är rätt. Jag minns att pappa alltid bröt av veken för att “ljusen brinner snyggare då”.

Just idag tände jag ljuset till höger, drack kaffe framför första avsnittet av Sunes Jul. Suckade över att gräsmattan fortfarande är grön, kommer det aldrig någon snö? En minut senare yrde snön utanför och det kändes som att någon hört min önskan. Kanske blir det en vit jul trots allt?

 

 

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Vi tände alltid från vänster till höger:) Blev krångligt när mamma skaffade en rund ljusstake haha Sen det ständiga problemet att första ljuset hann brinna ned till fjärde advent och att det blev ojämnt och konstigt att ersätta med nytt, högt ljus:P

    1. Haha tror inte mamma skulle klara av en rund ljusstake!

  2. Svar: Jag förstår dig, är det saker man ändå vet att man behöver eller har planerat är det såklart smart att passa på när de är på rea – tyvärr får ju reor som dessa många att göra oerhört spontana, ogenomtänkta köp och de ökar sin konsumtion i tron på att de “sparar pengar”. Ja, vi är ju så pass lyckligt lottade i det här landet att vi har det rätt gott ställt och de flesta av oss har absolut råd med det vi behöver. Dels behöver vi inte så mycket som vi tror att vi gör och sedan håller jag med dig, planerar man och konsumerar förnuftigt – det är DÅ man sparar pengar och Ändå har råd med det man verkligen behöver!

Kommentera

Stäng meny