Go with the flow!

Oktober blev en lugn period för mig men framförallt den senaste veckan har det hänt en massa saker. Positiva besked har nått mig på löpande band. Nästan så många saker att jag fått fundera över om det är rimligt att jonglera alla samtidigt. Men samtliga saker är sådant jag verkligen vill hålla på med, som både är roliga för stunden och fantastiska att fylla ut sitt CV med. 

Från och med nu och ett halvår till ett år framöver ska jag:

  • Arbeta som projektledare för EX17

I maj är det dags för GDKs examensdagar. Tillsammans med två andra tjejer kommer jag agera projektledare men även kassör. Förutom att lära känna fler från GDK och få leda projekt ser jag med skräckblandad förtjusning fram emot att vara ekonomiskt ansvarig. Jag får hjärtklappning av bara tanken men är det något jag har lärt mig så är det att det är bra att göra saker som känns läskiga.

  • Vara med i MARÖs studentutskott.

Tillsammans med två fantastiskt duktiga GDKare ska jag vara en del av MARös studentutskott. Mina kollegor är kreatörer uti fingerspetsarna och vår förhoppning är att mina projektledande sida ska vara ett bra komplement för att vi alla ska nå höga resultat. Ett stort plus i kanten är möjligheten till att nätverka med andra i branschen. Jag är övertygad om att det sistnämnda kan vara avgörande för framtida karriärsval.

  • Ha förmånen att arbeta med en mentor.

Idag fick jag reda på att jag tilldelats en mentor. En person i branschen som under ett år (?) ska hjälpa mig att utveckla mina kunskaper och mitt personliga varumärke. Är så glad för detta och är säker på att det kan få mig att börja frilansa fortare än jag trott. Så bra att ha ett bollplank och någon som håller ett öga på en! Min mentor är delägare i en digitaliseringsbyrå och verkar vara en härlig person som arbetar på ett fantastiskt innovativt företag. Nästa vecka har vi vårt första möte som jag ser mycket fram emot.

Utöver detta arbetade jag igår min första dag på en ny arbetsplats, en skola endast tio minuter från där jag bor. Hur detta kommer att fungera i vår vet jag inte än men jag håller tummarna för att kunna jobba där då och då. För första gången på länge är jag väldigt säker på vad som ska prioriteras, det går inte att springa på allt. Bortsett från det uppenbara som familj och kärlek går skolan först. Att jobba är dock bra för min kreativitet, på jobben släpper jag allt, en välbehövlig paus när jag annars mer eller mindre alltid har plugget i bakhuvudet.

Det finns säkert någon som tycker att jag har tur. Som svar på det finns bara en lämplig person att citera:


“Jag vet ingenting om tur, jag vet bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag.”


Jag började jobba när jag var tretton. Jag har engagerat mig ideellt så länge jag kan minnas. Jag har investerat tid och pengar i viktiga utbildningar. Jag har ringt de där jobbiga samtalen, sökt jobb jag inte trott jag kunnat få. Jag har inte tur, just de här veckorna har jag skördat plantor av de frön jag sådde för länge sedan.

Idag dricker vi Prosecco här hemma, Han med stort T tycker jag är värd att fira. Och det tycker jag också.

 

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

Kommentera

Stäng meny