God Jul!

God jul alla fina vänner där ute!

När det här inlägget publiceras skulle jag gissa att jag snart roffat åt mig den första tallriken med julmat. Det blir lax i mängder, vildsvinsskinka och andra delikatesser. Veden  sprakar i svärföräldrarnas braskamin och det är varmt på ett sätt som det bara blir i vedeldade hus. Om en liten stund kommer han med stort T sucka över hur mätt han är, att han faktiskt lovat sig själv att inte bli det. Vi ska ju trots allt äta julbord en gång till idag. Ytterligare en stund senare fylls bordet av kaffe, glögg och pepparkakor. Vi går vidare mot vardagsrummet för Kalle Anka och vi kommer definitivt diskutera vilken kortfilm som är den bästa.

Besöket kommer avslutas med julklappsspel och vi kommer säkerligen inte vara överens om reglerna. Ska alla få ett paket? Ska vi spela en runda med oöppnade paket? Vi kommer skratta mycket innan vi plötsligt inser att klockan är mycket och att min släkt väntar på oss.

En timma senare rullar bilen in på uppfarten till mitt föräldrahem. Julbord nummer två kommer nästan vara uppdukat och min bror kommer garanterat fråga för femtioelfte gången om det är färdigt. Och mamma kommer säga att gästerna får ta först trots att ingen känner sig som en gäst här. Så min bror kommer börja, precis som alla år. Kanske hinner vi äta upp innan Karl-Bertil visas i rutan, kanske ser vi det i efterhand. Någonstans här kommer jag bli otålig och vilja öppna alla paket. Jag kommer erbjuda mig att lägga alla paket under granen och givetvis läsa på etiketterna. Kommer säkert tycka att de flesta paket är till min bror och inte till mig.

Till slut kommer övriga familjen kämpa sig uppför trappan trots matkoma. Jag och min bror kommer dela ut julklapparna som varje år. Jag kommer vara sådär barnsligt lycklig att det gör ont i hjärtat. Efter paketöppning blir vi sittandes en stund och skrattar åt det kaos som uppstår när julklappspapper täcker hela golvet. Vi städar undan det värsta innan vi slår på kaffebryggaren och äter något mer. Jag håller tummarna för saffranskakan pappa gjorde förra året. Vi spelar kort långt in på natten och kanske avslutar vi dagen med ett bad i bubbelpoolen under stjärnklar himmel.

Hur firar Du jul? 

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny