Julafton i bilder

Vilken julafton vi har haft! Den blev precis som jag förutspådde och jag njöt av varenda sekund. Det viktigaste för mig är att få vara med dem jag älskar och framförallt få en lugn dag. Det blir lätt stressigt att spendera julafton på två ställen men tack vare gott om tid på båda ställena blev dagen precis så lugn och fridfull som jag önskade.

Vid tolv rullade bilen in på svärföräldrarnas uppfart och vi startade dagen med glögg samtidigt som julbordet förbereddes. Den obligatoriska parbilden fotades utomhus och jag inser i efterhand att det lika gärna kunde varit midsommar. Aldrig har jag sett så gröna åkrar i december.

vi

dsc_1876

Vi äter dubbla julbord på julafton, ett hos svärföräldrarna och ett hos min familj. Det innebär givetvis att dagen spenderas i konstant matkoma. Som väl är har vi väldigt olika touch på julborden vilket gör att vi slipper äta exakt samma sak två gånger. På julbord nummer ett stod bland annat vildsvinsjulskinka, rökt vildsvin, hjortköttbullar, älgkorv och revbensspjäll på vildsvin. Spjällen var min favorit!

Han med stort T, Otilia och Pelle.

Vi avslutade med en kopp kaffe innan vi drog igång det årliga julklappsspelet. Precis som förra året kammade jag hem mitt eget bidrag i form av ett kakfat i tre våningar. Pelle vann spelet Kortslutning vilket vi testade innan det var dags för Kalle Anka. Vi kröp ihop i deras lilla tv-rum som är så lågt till tak att jag knappt kan stå upprätt. Det var precis som förra året bland det mysigaste på hela dagen.

dsc_1911

dsc_1909

När Kalle Anka gick mot sitt slut hade Elisabet dukat upp kaffe och socker- och kanelkaka. Vi kröp upp i soffan och pratade om livet i skenet av fotogenlampan. När den sista klunken var uppdrucken drog vi oss vidare mot min familj. Eller snarare andra familj, jag har ju lyxen att ha två familjer jag känner mig som en del av. Bilder från det kommer i ett annat inlägg. Nu ska jag istället packa upp julklapparna, städa, tvätta och annat kul som inte hunnits med eftersom vi spontant spenderade juldagen och annandagen med att renovera.

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny