Julafton Del 2

Jag inser att jag nog aldrig tagit så lite bilder på en julafton, men det får anses vara ett gott betyg. Jag har helt enkelt haft viktigare saker för mig. Jag lyckades uppenbarligen bra med att slappna av och njuta av nuet. 

Efter firande hos svärföräldrarna styrde vi alltså mot min familj. Julafton har jag alltid firat med familjen samt mormor och morfar med undantag för två julaftnar vid varmare breddgrader. Sedan två år tillbaka även med Han med stort T, att dela på oss vid jul har aldrig känts som ett alternativ.

Det kändes förstås extra bra att få krama om familjen just den här dagen. Jag har saknat dem lite extra och tänkt mycket på de traditioner vi har.
“Nu skrattar morfar så det ekar i huset när Långben frågar vem som kör egentligen.”
“Nu börjar Ferdinand och mamma kommer gå från tvn eftersom hon tycker synd om honom.”

Vi lyssnar på julmusik och dricker ett glas Prosecco medan julbordet förbereds. Jag har alltid varit kluven till alkohol i juletider men när jul firas i enbart vuxet sällskap måste ett glas få vara okej.

Min bror hade förstås inte ätit på länge och tjatade som vanligt om att få börja ta av julbordet. Hans första tallrik till vänster, det finns inget stopp i den killen. Jag själv siktade in mig på tre sorters lax, Janssons frestelse och revbensspjäll.

dsc_1963

I år kom vi överens om att köpa färre paket än vanligt, skillnaden är nog dock marginell. Jag och T fick mycket gemensamt; en vas, en gjutjärnsgryta och solkräm inför vår resa för att nämna några saker. Vi fick även ytterligare ett år som faddrar hos Plan och vi köpte en get till mina föräldrar. För mig har det de senaste åren varit en självklarhet att köpa gåvor till de som behöver dem mest, nästa år hoppas jag kunna göra något mer än så.

Kvällen flöt sedan på med Svensson, Svensson, saffranskaka, kortspel och prat om stort och smått. En perfekt julafton helt enkelt!

0

Kommentera

Stäng meny