Ett ord för 2017 – Närvaro

Jag älskar att planera. Skriva listor, göra strategier och fylla i kalendern. Det kan ofta bli ganska stora och tidskrävande projekt när jag drar igång. Men ibland kan det enkla vara det bästa. 

Ett enkel sätt att skapa medvetenhet om något kan till exempel vara att ha en liten lapp i fickan. När jag studerade Entreprenörskap inom idrott och hälsa fick vi ett kort där vi skrev ner vårt största mål, kortet hade jag sedan i plånboken som en ständig påminnelse.

Men det kan bli ännu enklare; ett ord. Blev påmind om detta hos Sandra Hjort, en ny favoritbloggare hos mig. Det går alltså ut på att välja ett ord som sätter tonen för 2017. Mitt första val blev fokus; fokus på nuet och fokus på långsiktiga målsättningar. Samtidigt känns ordet minst sagt slitet, som om det åker fram i brist på bättre.

Mitt slutliga ord blir närvaro. Närvaro är en förutsättning för att lyckas med alla andra planer. Närvaro skapar fokus. Fokus på det som är viktigt just då. Det är något jag ständigt jobbar med, att vara i nuet. Han med stort T har nog aldrig sett en hel film utan att jag rest mig från soffan minst tre gånger. Eller börjat diska och tvätta i tron om att det är viktigt just då. Jag vill verkligen att 2017 ska bli året då jag landar i mig själv. Året då jag inte stressar över småsaker. Året då jag inser att allt har sin tid och att det där nuet är det som är viktigast.

0

Kommentera

Stäng meny