När inspirationen sinar

Två veckor mer eller mindre ledigt och jag kände mig pigg och utvilad. Så blev det tisdag och dags för tentaplugg. Och lika snabbt som den kom var inspirationen bortblåst.

Det hela började egentligen igår. Den nya året kickstartades med jobb till klockan 14 och vidare till skolan där jag arbetar för fullt med MARÖs grafiska profil. Jag borde ha varit supertaggad men undrade mest vad jag gjorde där. Jag tar fram profilen med två äldre studenter som har stenkoll på allt och jag känner en enorm frustration över att inte kunna lika mycket. Dessutom har jag vänt på dygnet rejält och att börja jobba klockan sju gjorde inte saken bättre.

Igår och idag har jag mest velat strunta i allt. Ta ett jobb på ICA eller hemtjänsten, skaffa två ungar och nöja mig så. Samtidigt är jag mycket väl medveten om att det är det sista jag vill. Att behålla fokus när jag känner så är säkerligen avgörande för att lyckas. Men ibland får det vara okej att ta en paus och vänta på att inspirationen återvänder. Jag har pluggat en kort stund, sett på Planet Earth, läst en bra bok och ätit stora mängder digestivekex. Promenerat i en skog som badat i solljus, ätit choklad och yogat.

Imorgon håller jag tummarna för att jag vaknar löjligt inspirerad och pepp. Att MARÖ-arbetet flyter på i rasande fart och att plugget inför tentan känns meningsfullt. Dåliga dagar måste ju följas av bättre!

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny