Och så kom vintern!

Just när jag gett om hoppet om minusgrader och snö hände det! Igår hade vi plötsligt 20 centimeter snö på uppfarten och -10 C. Inte nog med det så har snön gnistrat ikapp med solen som varit framme hela dagen.

Idag gick jag upp innan klockan fem för jobba. Värmepannan surrade för fullt och jag förstod att antalet minusgrader ökat. När jag klev ut på trappan och tog ett djupt andetag var det som om lungorna frös till is. Bilens termometer visade hela -24C.

Bilderna nedan tog jag igår. Planen var tentaplugg men vädergudarna sa annat. Två timmar med bil på småvägar omgivna av snö blev det istället och nu håller jag tummarna för att den där tentan fixar sig ändå.

dsc_2087dsc_2092

De här två går numera inte ut mer än en minut åt gången utan sover helst under elementet eller på den varma hallmattan.

dsc_2096dsc_2102dsc_2108

Efter dagens jobb tänker jag inte lämna huset i onödan. Vi ska istället äta god mat och avsluta det hela med ost, kex och marmelad. Bra avslut på min lediga vecka innan jobbhelgen fortsätter.

0

Kommentera

Stäng meny