Tisdagstankar om Framgångspodden

Idag lyssnade jag på Framgångspodden som Olof Röhlander gästade. Jag har skumläst hans böcker tidigare men aldrig riktigt djupdykt i dem. Avsnittet var definitivt ett av Pärleros bästa och jag lyssnade på hela i ett svep samtidigt som jag noterade i mobilens anteckningar. Vissa saker fastnade mer än andra, nämligen dessa:


Du kan inte njuta av livet när du är stressad eller arg.

I sin boken Konsten att njuta av livet förklarar Olof hur njutning är svårt att kombinera med negativa känslor. Tänk vad enkelt det (i teorin) är att vara lycklig.


Människan är som lyckligast i naturen.

När han frågar människor var de är som lyckligast blir svaret ofta på toppen av ett berg, vid en lägereld eller liknande. Stenåldersmänniskan lever helt enkelt kvar inom oss, särskilt i mig. Jag drömmer mer och mer om ett hus långt ute på landet. Ett jobb där jag kan styra mina egna tider och helst av allt jobba hemifrån med avbrott för hundpromenader och lek utomhus. Kommer definitivt bli en friluftsmorsa som tvingar ut hela familjen på helgerna för pulkaåkning och korvgrillning.

Mobilbilder från 24 hours of survival på savannen i Balule Nature Reserve. 

dsc_0112-3


Vilket underbart liv jag haft, jag önskar bara att jag insett det tidigare. 

Minns inte vem som hade sagt detta från början men det kan vara det mest smärtsamma citat jag hört. Det är så lätt att bara springa på, särskilt när man är en prestationsprinsessa som jag. Jag måste verkligen träna på att stanna upp och tillåta mig själv att vara jävligt nöjd.


Djur kan njuta för njutnings skull, människan måste förtjäna det. 

“När man lämnar en katt ensam går den ett varv i huset, tittar ut genom fönstret i två timmar, tvättar en tass en halvtimme för att sedan sova i sex timmar. Den tänker aldrig på om den förtjänat det.” Men människan måste prestera innan njutning vilket såklart gör att vi typ aldrig njuter. För vi blir ju aldrig färdiga med alla måsten.


Många tankar idag i en enda röra. Är du minsta intresserad av life design tycker jag definitivt du ska lyssna på avsnittet med Olof Röhlander!

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Åh så mycket spännande citat och tankar, måste nog lyssna på det där vid tillfälle! Jag mår också som bäst ute i naturen, och här på landet stortrivs jag. Hoppas du också kan bo såhär snart! Jag är ganska bra på att unna mig vardagslyx faktiskt, utan att känna att jag ska förtjäna det. Man kan ju börja hemma med små saker som ett bad med god doft och lite tända ljus, hårinpackning och ansiktsmask eller vad som nu definierar lite lyx och njutning för en själv 🙂

  Svar: Tack Mia! Trist att du jobbade medan ni också hade det såhär :/

  1. Ja det var ett jättebra avsnitt!
   Jag bor redan på landet men inte fullt så lantlig som jag drömmer om 🙂 men vid nästa flytt hoppas jag det blir till ett hus där jag vill stanna för alltid.
   Jag tränar verkligen på det där med att unna mig saker och framförallt att släppa allt annat då, jag unnar mig en del men tänker mest på vad jag “borde” göra :/

Kommentera

Stäng meny