Att fånga veckans första solstrålar

Min vecka började inte som jag tänkt mig. Jag hade tid hos tandläkaren och fick därför ställa klockan tidigt på min sista lediga dag innan skolan drog igång igen. Precis när jag startat bilen ringde de från tandkliniken. Min tandläkare hade blivit sjuk. 

Först tänkte jag kasta mig ner i soffan och slötitta på Vänner. Låtsas att det skulle göra dagen bättre, att det skulle fylla mig med positiv energi. Men så påminde jag mig själv om att det inte hjälper ett dugg, att det varken gör mig gladare eller piggare.

Så jag tog sikte mot Björnö Marina, en liten båthamn bara kilometer hemifrån. En plats som jag tänkt besöka typ varje vecka sen vi flyttade hit, ändå har det inte blivit av. Förens nu.

dsc_2279

På vägen dit skymtade solens strålar bakom träden och himlen lyste ikapp i aprikosa toner.

dsc_2296dsc_2318dsc_2338

dsc_2326

dsc_2336

dsc_2302

Vid det här laget vet ni att jag är svag för soluppgångar och den här var bland det vackraste jag sett. Jag halkade runt på bryggan och fångade ljuset ur alla möjliga vinklar. Kan inte komma på ett bättre sätt att starta dagen på. Betydligt roligare än både tandläkarbesök och serietittande.

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

Kommentera

Stäng meny