#TBT till Mexico och några veckor kvar till avresa

Jag har flera paradis på jorden; vår altan, mina svärföräldrars trädgård och Vaxholm för att nämna några. Och Mexico. Jag kan inte uttrycka hur förälskad jag är i landet! I människorna, djuren, naturen, maten, ALLT! 

Två resor dit har det blivit och nu räknar vi mer till den tredje. Äntligen får jag ta med mig Han med stort T på äventyr! För att få längta ännu mer gick jag igenom mina gamla (lösenordsskyddade) bloggarkiv och hittade en massa bilder.

Min första resa till Mexico spenderades på Isla de Holbox. Hit åker du som drömmer om reggaemusik, primitiva strandbarer, barfotaliv och lokalproducerad mat. Drömmer du om all inclusive med vattenruschkanor och ständig underhållning blir du däremot besviken. Här bor du i bungalows vid stranden och börjar dagen med en morgonpromenad vid soluppgången. Du hälsar på fiskare som kommer in med dagens fångst, tittar på pelikanerna som dyker efter mat och kanske skymtar du delfiner i horisonten.

dsc_6858_199456492

Vår andra Mexicoresa spenderades först vid Puerto Aventura innan vi efter en vecka återigen befann oss på Holbox. Puerto Aventura var precis så internationellt som det kan bli på ett stort all inclusive-hotell. Hotellet var helt okej men inte mer än så, djurlivet var däremot fantastiskt:

Under vår kommande resa spenderar vi en vecka i Cancún innan vi givetvis beger oss till Isla de Holbox igen. Vi lämnar djuren och huset hemma med dygnet-runt-vakt vilket såklart känns extra bra i magen. Likaså lämnar jag allt skolrelaterat och förtränger det faktum att uppgifter läggs på hög. Fördelen att resa under studietiden är dock friheten i att kunna anpassa studierna; det blir extra mycket plugg veckorna innan och efter men värre än så är det inte.

Nu är jag mer än taggad på zipline, forsränning, Chichen Itza-besök, snorkling, goda drinkar, barhäng, solbränna och god mat för att nämna något.

Har du några resor inplanerade?

0

Kommentera

Stäng meny