Tankar om tid

Vad är ditt förhållande till tid?
Komplicerat. Jag ser tid som en otroligt begränsad resurs som när som helst kan ta slut. Det innebär att jag vill hinna göra så mycket jag kan, man vet aldrig när möjligheten tas ifrån en.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?
Tidiga lördagsmorgnar innan dagen riktigt vaknat. Då hittar ni mig med en kopp kaffe i sällskap av katten samt datorn eller en bok. Då och då kikar jag ut genom fönstret och beundrar den magiska soluppgången.

En av alla favoritplatser hemma; vid köksfönstret

Jag är även svag för timmarna innan mörkers inbrott. När himlen färgas röd och lugnet infinner sig igen.

Vilken är det bästa veckodagen?
Har ingen specifik, kanske för att jag ofta jobbar helg och i dessa fall kompenserar med ledig tid mitt i veckan. Kanske för att jag uppskattar både plugg, jobb och ledig tid vilket gör att jag sällan upplever söndagsångest eller en otrolig längtan till helgen.

När går tiden som snabbast?
När vi äter frukost länge och inte har någon tid att passa, plötsligt är klockan efter tolv och halva dagen har gått. Eller när jag och min bästa vän Jessica ses och pratar ikapp allt som hänt.

När går tiden som långsammast?
När det är mörkt och kallt ute samtidigt som jag väntar på bussen. Eller när jag tar bilen till stan och får rött vid varenda trafikljus.

Hur länge tar det för dig att sminka dig?
Fem minuter, kanske tio om det händer något speciellt.

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i bortsett denna?
Jag vet inte. Som kvinna skulle jag absolut inte vilja resa tillbaka alltför långt i tiden. Och andra sidan är jag livrädd för hur vi behandlar vår jord och vill inte ens föreställa mig hur den ser ut om en sisådär 100 år. Är nog rätt nöjd med nutiden.

Äter du fort eller sakta?
Fort. Han med stort T äter i ett rasande tempo som jag börjat ta efter. Är kanske rädd att han ska ta min mat?

Vad gillar du mest att lägga ner tid på?
Hänga med närmaste familj och vänner, fotografera, skriva och vara utomhus.

Vad gillar du minst att lägga tid på?
Betala räkningar, stå i kö, gå utomhus mitt i vintern med för tunna kläder, lyssna på människor som inte säger något vettigt och försöka sova när jag inte är tillräckligt trött.

När brukar du går upp och lägga dig på vardagar?
Vi somnar ofta mellan 21 och 22:30 och går upp mellan 05:15 och 06:30.

Ditt längsta förhållande?
Två och ett halvt år, än så länge.

Vad är den längsta perioden du varit singel?
18 år.

Vad skulle du gärna haft mer tid till?
Att vara utomhus i dagsljus, i dagsläget är jag för mycket i skolan för att lyckas med det. Till att skriva. Till att träffa släkt och familj.

Vad gjorde du för tre timmar sedan?
Pratade med Han med stort T samtidigt som jag drack kaffe och letade efter drömhus på Hemnet (skrev alltså inte detta idag utan igår).

Vad gör du om tre timmar?
Äter pannkakor och ser på film.

Var ser du dig själv om tio år?
Om tio år är jag fortfarande löjligt kär i Han med stort T. Vi bor i ett hus på landet men något närmare stan än i dagsläget. Vi har pool, ett stort kök och en punschveranda. Några ungar och minst en hund, ett gäng katter och några höns. Jag är egen företagare inom digital kommunikation eller projektledning alternativt har ett bra byråjobb med möjlighet att arbeta hemifrån.

0

Kommentera

Stäng meny