En stor high five till mig själv!

Hej på er! Det har varit tyst här ett tag, livet kom emellan ni vet. Jag har velat skriva en himla massa men kopplingen mellan hjärnan och händer fungerar inte riktigt när vardagen inte gör det. Min kreativitet kräver syre och just nu har allt syre gått åt till skolrelaterade uppgifter. 

Idag känner jag för första gången på veckor att jag är inne i ett flow. Och vilken känsla det är! Som om man cyklat i uppförsbacke och motvind för att sedan susa nerför en asfaltväg i strålande solsken!

Min fredag började med att jag vaknade två minuter innan min andra halva skulle masa sig upp. Min tanke var sovmorgon men när man är pigg 05:30 en fredagsmorgon gäller det att passa på, det hör inte till vanligheterna direkt. Så jag gick upp, duschade, åt frukost länge. Var klar med dagens första skoluppgift vid halv åtta.

Så varför känner jag flow idag? Tillåt mig berätta: jag hade en anställnings(grupp)intervju inbokad i eftermiddag för sommarjobb inom vården. Kommunen har hundratals tjänster ute och vad jag vet får alla som söker möjlighet att gå på ovan nämnda intervju. Men jag och kräsen och kan enbart tänka mig att jobba på en specifik enhet.

För att backa bandet började gårdagen med att jag inte hittade mina gymnasiebetyg som skulle tas med. Tydligen finns de enbart i kommunens arkiv och att få tag i dem ska enligt de flesta jag pratat med vara omöjligt. Men jag chansade och skrev ett vädjade facebookmeddelande till mina gamla mentorer. Två timmar senare – efter att nämnda lärare tagit av sin dyrbara tid – låg mina betyg utskrivna och klara att hämtas upp på min gamla skola. Så tacksam!

Hur som helst, jag visste var jag är intresserad av att arbeta. Så jag åkte dit. Presenterade mig för en superhärlig kvinna. Tio minuter senare säger hon att jag är välkommen in i gänget om jag vill. Ingen bokad intervju, inget CV, inga referenser. Det är inte för att vara självgod jag skriver detta, utan snarare för att visa att det finns många alternativa vägar till jobb. Jag känner mig priviligerad. För att jag har självförtroende nog att kliva in i nya sammanhang och få mig att verka vara en självklar del av det. För att jag får möjlighet att jobba i en mängd olika branscher där jag kan knyta viktiga kontakter. Men det är inget som kommer gratis, däremot ger hundratals CVn och personliga brev resultat.

Ingenting är påskrivet eller bestämt. Min jobbsökarprocess är enkel: Jag söker allt jag är genuint intresserad av och har minsta möjlighet att få. Jag överväger alternativ noga och prioriterar det som ger min karriär en skjuts i rätt riktning.

Jag har sökt fler jobb som uppfyller dessa krav och håller dörrarna öppna några veckor till, det är trots allt fem månader till sommaren börjar.


I övrigt har jag hunnit med ett möte hos banken och långlunch med mamma på Bagarstugan där jag fortfarande sitter. Fortsätter dagen med en runda på stan och god middag innan jobbhelgen drar igång.

Hur resonerar du när du söker jobb? Vad är viktigt för dig?

Trevlig helg på er!

dsc_2459dsc_2459svdsc_2463
Några bilder från en fotografering i onsdags kväll.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Verkligen HIGH FIVE på den!!!

Kommentera

Stäng meny