En lista om morgonrutiner

God morgon! I skrivande stund sitter jag på bussen på väg till universitetet för en fullspäckad dag. Det är projektarbete, lunchmöte med EX17-gänget och sedan en hel eftermiddag tillsammans med MARÖ.

Med de sistnämnda gör jag just nu inbjudningar för Östergötlands största event inom grafisk design och kommunikation. Känns så otroligt kul att få gå på gala och stoltsera med att allt tryckt material är skapat av mig och mina två kompanjoner. Hur som helst, vad passar bättre med en morgonlista så här på torsdagsmorgonen?


När går du upp?
Någon gång mellan 05:30 och 06:30 på vardagar. Under helgerna vaknar jag oftast mellan nio och elva, förutsatt att jag inte jobbar. På vardagar går jag upp direkt när klockan ringer utan att snooza, på helgerna drar jag mig gärna en stund.

Vad är det första du gör varje morgon?
Armbågar T i sidan för att han ska stänga av sitt jävla alarm. Armbågar honom igen tio minuter senare för att han ska sluta snooza alternativt väcker honom om han råkat stänga av alarmet. Börjar jag skolan något senare (efter åtta) somnar jag om en timme.

När jag väl går upp kastar jag kallat vatten i ansiktet, sminkar mig och äter frukost.

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?
Max tio minuter. Sköljer ansiktet i kallt vatten, drar på puder och mascara. Sprayar hårspray. Klart!

Är frukost viktig?
Ja, tror aldrig jag skippat frukost. Utan den är dagen förstörd.

Vad äter du till frukost?
Det varierar. Ofta havregrynsgröt eller bovetegröt. Under det varmare halvåret blir det mycket smoothie bowls. Och kaffe, alltid kaffe. Alltid en och en halv kopp.

Är du morgontrött?
Nej. Jag har en förkärlek till att gå upp tidigt och se världen vakna till liv. Det finns något metaforiskt att jag och världen vaknar samtidigt.

Vad har du för alarm?
Någon standardsignal som är lite lagom jobbig. Inte så jobbig att jag vaknar i panik men inte heller så snäll att jag fortsätter sova.

Hur ser en perfekt morgon ut?
En perfekt vardagsmorgon vaknar jag utvilad någon gång mellan sex och sju. Genom köksfönstret ser jag solen gå upp i horisonten och de tunna väggarna släpper igenom en melodi av fågelkvitter. Jag äter bovetegröt med färska frukter och bär, har en stor kopp kaffe bredvid. På bordet sover ena katten eller spanar på fåglarna genom fönstret. Jag har inte bråttom utan kan sitta kvar länge och låta bloggläsande övergå till studier.

En perfekt helgmorgon vaknar jag en stund före Han med stort T. Smyger upp, sätter på kaffe. Njuter en stund av tystnaden innan jag lagar en rejäl frukost, ofta våfflor eller pannkakor.

Vad är det bästa med morgonen?
Lugnet. Och att man sätter ribban för dagen. En bra morgon innebär för mig en bra dag.

Hur går du klädd på morgonen?
På vardagen drar jag på mig de kläder jag ska ha under dagen. På helgen blir det ofta träningskläder då jag gärna tar en långpromenad under förmiddagen.

Hur startar du din morgon?

0

Kommentera

Stäng meny