Spara pengar och miljö med Matsmart

Det senaste åren har jag insett hur stort matsvinnet är. Enligt Matsmart slängdes 1,3 miljoner ton mat år 2014. Mat som i många fall är fullt ätbar. Matsmart köper in mat som inte kan säljas på grund av korta datum, förpackningsbyte med mera. Detta säljs sedan till kraftigt sänkt pris på deras hemsida.

Häromdagen fick jag hem min andra beställning därifrån och är mer än nöjd. Därför vill jag såklart tipsa er om att göra detsamma. Innan jag visar min beställning vill jag dock lyfta någonting annat; deras kundtjänst och snabba leverans.

Fantastisk kundservice

Jag beställde varorna innan jag åkte till Mexico och räknade med att hämta ut paketet efter resan. Till min stora förvåning hade paketet redan returerats. Det tog alltså tre (!) arbetsdagar från det att jag beställde till varorna fanns att hämta.

Jag mailade deras kundservice och klagade med glimten i ögat på den alldeles för snabba leveransen. Efter någon timme fick jag svaret att paketet till en kostnad av 100:- skulle retureras så snart de mottagit det. I onsdags skickade de det och jag kunde hämta ut det igår!

Vilken typ av varor säljs?

På matsmart finns all typ av mat som inte kräver förvaring i kyl eller frys. Det finns även en hel del städ- och hygienartiklar. Jag köper bland annat disktabletter och tvättmedel här.

DSC_3367

I gårdagens leverans låg mängder av glutenfria bakmixar och bönpasta från Risenta tillsammans med bland annat majsmjöl och granola. Jag betalade ungefär 25% av ordinarie pris. En del produkters bäst-före-datum gick ut i februari men torrvaror kan i princip stå hur många år som helst.


Bäst-före-datumet är en garanti från producenten att varan håller samma kvalité som vid tillverkningstillfället. Det betyder inte att maten blir otjänlig därefter (till skillnad mot märkningen “sista förbrukningsdag”). – Matsmart


Det enda negativa med tjänsten måste vara att det blir fruktansvärt fullt i skåpen. Det är inte klicka hem allt när det är så billigt.  

För vilka passar tjänsten?

Alla. Med tanke på företagets syfte tycker jag alla borde handla därifrån. Har du däremot en mindre matbudget är Matsmart perfekt. Jag tipsar många av mina studiekamrater om tjänsten och har träffat många småbarnsfamiljer som uppskattar den. Dessutom kan du enkelt och bekvämt beställa hemifrån medan du inventerar skafferiet. Du sparar alltså både tid och pengar samtidigt som du gör en god insats för miljön.

Jag önskar att jag hade så många läsare att jag kunde få en rabattkod att dela till er men så är tyvärr inte fallet. Men med tanke på de låga priserna sparar ni redan en massa pengar. In och kika!

0

Kommentera

Stäng meny