Ta besluten du egentligen redan fattat.

När klockan är åtta vaknar jag av alarmet, tio timmar efter att jag slöt ögonen. Jag minns knappt när jag sov så här mycket senast men inser att det är välbehövligt. Välbehövligt för att hjärna som kanske inte är direkt utmattad men definitivt lite överhettad. 

Den senaste tiden har varit full av tvivel. Skolan har känts tung utan att för den skull vara svår. Har mest känt “jaha, ännu en ny dag, det blir säkert helt okej.” Jag är i vanliga fall en sådan som studsar upp ur sängen eller knappt kommer upp alls. Jag platsar inte riktigt i Landet Lagom. Livet har känts lite så i allmänhet, visst har det varit upp och ner men mest har en känsla av likgiltighet funnits där. Har inte varit så pepp på någonting.

Jag har insett att det beror på flera saker. Till att börja med har flera beslut skvalpat i bakhuvudet. Jag har vetat vad jag vill men inte vågat fatta dem. Så jag tog mod till mig och meddelade mitt nuvarande extrajobb att jag inte kommer vara där i sommar. Att jag vill ge plats för nya utmaningar. Och vips så blev magkänslan bra mycket trevligare. Framförallt är jag peppad på min första dag på min nya arbetsplats som startar redan i eftermiddag.

Och varför fattade jag ovanstående beslut? Det finns flera anledningar men en är bland annat att spara energi. Jag trivs med att jobba i butik och gillar högt tempo. Men just nu tar andra saker extremt mycket energi och tid, nämligen skolan. Och jag måste inse att det är den som är viktigast. För mig fungerar det inget vidare att jobba en hel helg bland massa människor för att sedan spendera hela veckan i diverse projektgruppen. Återhämtningen uteblir, stress och ångest kommer som ett brev på posten. Jag hoppas också att en lugnare sommar ska ge mig tid till andra saker, som skrivande och fotografering till exempel.

Jag har tagit ett beslut till. Ingen stort men viktigt för mig. Jag är med i flera ideella engagemang i skolan och det är förstås superroligt. Men energi- och tidskrävande, särskilt när resvägen till skolan är lång. Nästa termin ska jag minimera sådant. Inte för att det inte är kul, men för att jag tappar ofantligt mycket tid. Och har jag för många måsten känns till slut inget kul.

Den här veckan är fylld av återhämtning och jobb. Ett skönt avbrott från skolan helt enkelt. Jag snittar tio timmar sömn per natt och äter frukost i lugn och ro. Jobbar på eftermiddag/kväll och myser runt på dagarna. Pluggar litegrann men njuter mest av mitt eget sällskap. Och av våren förstås, äntligen är den här och livsglädjen skjuter plötsligt i höjden.

Vad vill jag ha sagt med det här då? Att det är så här det är att vara människa. Upp och ner, det är helt okej. Till och med jätteokej. Och du: om du har ett beslut du behöver ta. Ett beslut som du redan vet inom dig, ta det bara. Smsa, maila, ring eller vad du nu behöver göra. Det känns så mycket bättre efteråt.

17267744_1683129508646394_7488117090772058112_n

Nu: ut och möta våren!

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny