Digital bildhantering: 3 bilder, 3 syften

På kandidatprogrammet Grafisk design och kommunikation – där jag går mitt första år – läser vi nu kursen Digital bildhantering. För mig som redan fotat mycket har den första månaden bestått av mycket repetition men även galet roliga övningar. 

Vår första uppgift var att tillsammans med några klasskompisar fotografera tre bilder. En produktbild, en som förmedlar en känsla samt en arkitekturbild. Vad passar då bättre än att fotografera världens viktigaste produkt? Jag pratar förstås om kaffe.

Vi fotograferade i Louises lägenhet som badade i ett härligt naturligt ljus.

DSC_3599DSC_3612

Till en början togs bilderna med majoriteten av allt infallande ljus bakom produkten.

DSC_3637 (kopia)

Till sist vände vi på allt och lät det infallande ljuset komma bakom kameran, det vill säga framför produkterna. Bilden ovan var den vi visade upp på redovisningstillfället. Avslutningsvis drack vi förstås upp allt kaffe och njöt av kakorna!

DSC_3497

Innan produktfotograferingen tog vi en promenad och njöt av vårvädret. Då insåg vi att den första vårsolen kanske ger världens bästa känsla!? DSC_3469 (kopia)

Vår arkitekturbild togs lite i sista minuten och blev så här.

Som bekant gillar jag verkligen fotografering och även om jag inte drömmer om en karriär som fotograf inser jag att mina kunskaper kommer vara viktiga ändå. Det är alltid bra att förstå grunderna i fotografering men framförallt hur man uttrycker känslor med hjälp av bild. Att trycka på knappen och föreviga något är enkelt men att förmedla något är desto svårare.

Gillar du att fota? Är du den som bara trycker på knappen eller har du någon tanke med vad du vill förmedla?

0

Kommentera

Stäng meny