Veckan som gått – Vecka 14

Ytterligare en vecka är till ända. En vecka som på det privata planet varit fantastisk men på så många andra sätt hemsk. 

Det som inte fick hända

När jag i fredags eftermiddag nåddes av den hemska nyheten hade jag svårt att ta in det. Det som inträffade är hemskt för oss alla och jag kan inte föreställa mig hur de som mist någon mår idag. Det är inte bara ett brott mot enskilda individer utan ett brott mot vår demokrati.

Samtidigt som jag givetvis mår dåligt över det som hänt kan jag inte låta bli att känna hopp också. Hur människor ställt upp och stöttat varandra. Hur många människor som manifesterat idag. Hur många som lämnat blommor till poliskåren och hur många som öppnat sina hem för de som i fredags var fast i staden.

Min vecka

Den här veckan har som sagt kantats av hopp och förtvivlan men även av en massa annat också. I början av veckan klarade jag av två dagars jobb och övriga veckan har bestått av plugg. Men mest av allt njöt jag av min lediga helg.

Jag tog helg redan vid fredag lunch och njöt av fika på verandan tillsammans med T och hans bror. På eftermiddagen begav vi oss till min mormor och morfar som bjöd på fika. Det var på vägen dit jag fick reda på det hemska som hade hänt och det kändes fint att få dela den hemska stunden med dem. Att få krama om dem lite extra.

The Lamp Hotel

Frågar ni mig ligger stans bästa restaurang på The Lamp Hotel och där spenderade jag kvällen tillsammans med han med stort T, Jessica och Rasmus. Vi konstaterade att vi inte setts sen nyår och hade förstås mycket att prata om. Så mycket att vi inte ens tittat i menyn när servitrisen skulle ta beställningen. Jag bestämde mig till slut för tonfisk till varmrätt och kokospannacotta till efterrätt vilket var en fullträff, precis som de tidigare gånger vi ätit där. När maten sjunkit undan och proseccoflaskan tömts begav vi oss vidare för en drink innan min bror stod för skjuts hem till min familj. Ett bra avslut på jobb- och pluggveckan.

Frukost på sängen och Nyhetsmorgon

Dagen efter kände jag mig sliten. Inte av alkohol men jag tror inte jag förstod vad som hänt i Stockholm förens då. Så jag kramade om familjen lite extra och kröp ner i mammas och pappas säng. Jag och mamma åt frukost på sängen i timmar samtidigt som vi såg på Nyhetsmorgon. Vi diskuterade det som hänt och försökte förstå. Förstå varför. Och förstå vad som kommer hända nu. Och det är det sistnämnda som gör mig mest rädd. Vad kommer politikerna göra? Finns det människor eller grupper som tar lagen i egna händer för att skapa rättvisa?

Veckans instagramflöde

En dimmig måndagsmorgon och en fantastisk måndagseftermiddag

17437823_863287587142699_3389814659333750784_n

Jag och Jessica i fredags och långfrukost med mamsen.

Nu laddar jag upp för en ny härlig vecka. Förutom att försöka få klarhet i vad som försiggår i Stockholm ska jag lämna in en grafisk manual, träna lite, gå långa promenader, fika hos svärföräldrarna, helgjobba och njuta av vädret!

0

Kommentera

Stäng meny