Påskledigt – Vad hände vecka 15?

Så tog ännu en vecka slut och jag undrar som vanligt var den tog vägen. Särskilt eftersom jag varit en hel del ledig och dagarna har flutit in i varandra. Insåg inte förens nu att det faktiskt redan är måndag och att den nya veckan har börjat. 

För mig är påsken inte speciellt viktig. Visst uppskattar jag lediga dagar och tid för mina nära men jag längtar inte efter påsk på ett så osunt sätt som jag längtar till julen. Lite påskgodis och några flädrar i björkris räcker utmärkt.

I slutet av varje vecka skriver jag några rader om vad som pågått i mitt liv. Inlägget innehåller såväl text som bild från den gångna veckan och dessutom en sammanfattning av intressanta inlägg, videoklipp och liknande jag samlat på mig. 

Sent i onsdags kväll mottog äntligen vår kund sin grafiska manual vilket blev startskottet på vårt påsklov.  Jag såg framför mig mycket utomhusvistelse i form av promenader med vårsolen i ansiktet och kaffe på verandan. Istället överraskades vi av en dryg decimeter snö vilket medfört att vår utomhustid bestått av snögubbsbyggande och snöbollskastande. Vilket inte var fel det heller!

Vi har även hunnit med bowling (vilket jag hoppas blir påsktradition!) samt två påskbord. Och tre jobbpass men noll plugg. Nästan noll datortid men desto mer framför en bra serie eller med näsan i en bok.

Det har varit otroligt skönt med vila samtidigt som jag skräms lite av hur stort behov av det jag faktiskt har. Jag är mentalt trött och märker hur framförallt sociala tillställningar själ energi. Paradoxen är att jag har svårt att slappna av vilket gör att jag inte riktigt kan ge mig den vila jag behöver utan hellre fyller dagarna med (ofta sociala) aktiviteter.

Veckans instagramflöde:

Jag bestämde mig för att kraftigt begränsa skärmtiden under min ledighet så detta är det enda som dykt upp: en solnedgång och aprilvädret.

Läs- och sevärt:

Jag hamnade av en slump på vackra bloggen Imagine a bird och ett inlägg om att följa sina drömmar.

“Jag drömmer om ett liv som går i samklang med den jag är. Tänk att det ska vara så förbannat svårt.” – Beata Rydén

Något helt annat hittade jag på Bisonblog, nämligen 26 favoritpoddar att lyssna på. Så frågan är väl vart i listan jag ska börja, hittade en massa spännande.

Vad händer i veckan?

Den här veckan lånar jag min klasskompis Ninas koncept: födelsedagsveckan. På lördag smäller det men jag ska se till att lyxan ordentligt till dess. På torsdag är det dessutom dags för mig och Emil att mingla runt på Agdagalan och visa upp alla trycksaker vi gjort. Det ser jag verkligen fram emot. Innan dess ska jag även hinna bebis- och hundgosa, besöka tandläkaren och plugga lite.

Hoppas ni får en fin vecka!

 

0

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Åååh vilken ära att bli citerad och vara en del av ditt inlägg <3 Tusen tack!

  2. Åh, känner igen det där med tröttheten. En får öva på att faktiskt varva ner, det är så viktigt. Jag jobbar ju mycket med återhämtning efter större grejer nu, men jag har ändå inte riktigt kommit tillbaks till min tidigare kapacitet. Saknar verkligen att orka med lite mer saker än nu. Särskilt sociala, för de ger ju mycket också!
    Hoppas du känner dig utvilad nu i alla fall!

    1. Ja det är verkligen något att träna på! Har varit superstressad senaste tiden men börjar komma ner i varv lite. Ta hand om dig!

Kommentera

Stäng meny