Födelsedagsveckan – Vad hände vecka 16?

Gillar du att fylla år? Ser du fram emot att bli ett år äldre eller är det snarare ett stressmoment? Firar du med pompa och ståt eller helst inte alls?

Jag älskar att fylla år av flera skäl. Givetvis är presenter kul men inte det viktigaste. Däremot älskar jag att samla de som står mig närmast. Att äta och dricka gott, prata länge om allt och inget.

I slutet av varje vecka skriver jag några rader om vad som pågått i mitt liv. Inlägget innehåller såväl text som bild från den gångna veckan och dessutom en sammanfattning av intressanta inlägg, videoklipp och liknande jag samlat på mig. 

Begreppet födelsedagsvecka fick jag nys om för en dryg vecka sedan. En klasskompis fyllde år i söndags och firade hela veckan. Jag älskar ju att vardagslyxa och tog förstås till mig konceptet.

Tyvärr har en sak gjort mig lite allmänt nere den här veckan: min plånbok är borta. Och inte förens den är det förstår man hur jobbigt livet är utan kort och körkort. Hur tankar man bilen på en obemannad station utan kort? Hur gör man med parkeringskostnaden om man inte kan sms-betala?

Trots missödet har jag ändå haft en rätt lyxig vecka ändå. Igår var jag nämligen på min livs första gala: Agdagalan. Alltså stoltheten i att gå på en gala och faktiskt berätta att man varit med och gjort alla trycksaker! Den slår allt! Får verkligen nypa mig själv i armen över hur mycket jag lärt mig det senaste året. Och tänk vilka människor jag får lära känna. Människor som inte bara är kompetenta och generösa med sin kunskap utan dessutom superhärliga!

Vi hade en fantastiskt trevlig kväll och av förklarliga skäl gick fredagen i lugnare tempo. Hemmaplugg, långfrukost, wienerbrödätande hos morfar och en lugn kväll stod på schemat.

Och igår fyllde jag äntligen år och firade med mina närmaste. På menyn stod en massa gott, bilder dyker såklart upp så småningom.

Veckans instagram-flöde:

Utöver bilder från Agdagalan återfinns en födelsedagsfrukost och en uppdukad bar!

Läs- och sevärt:

Underbara Clara skrev i veckan om sorgens cirklar. Klokare kvinna får man leta efter!

PT-Fia skrev om att stå stadigt när det gungar. Ärligt och med stor igenkänning:

“Det är inte när jag redan mår dåligt som jag måste försöka vara stark och klok, det är ju i perioden som var före eller som kommer efter. När jag mår dåligt så har jag sällan förmågan att göra annat än att bara rida ut det och även det är ibland övermäktigt. Att försöka bota sitt dåliga mående eller att ha ett strategiskt tänkande skulle nog bara kännas mer pressande och stressande.” – PT-Fia

Vad händer vecka 17?

Plugg, plugg och plugg. Finns inte utrymme för så mycket mer än det och lite valborgsfirande!

 

0

Kommentera

Stäng meny