Aktiv avkoppling & en himla massa vårtecken

Det här inlägget påbörjades den nionde april. Sedan kom aprilvädret emellan och det har liksom blivit liggandes bland utkasten lite för länge. Men äntligen har vädret vänt och vi har återupptagit trädgårdsfixandet igen. Eftersom inlägget fortfarande är aktuellt publicerar jag det ändå och hoppas på att värmen är här för att stanna!

Nu när våren kommit med besked är det onekligen en del vi husägare måste ta tag i. Plötsligt ska gräsklipparen fram, äppelträd ska klippas ned och grillen börjar användas igen. 

Vissa saker är nödvändiga medan en del sysslor enbart utförs för nöjes skull. För mig är det avkopplande att fixa utomhus. Att få vara kreativ utan att sitta framför en dator är så härligt! Förra veckan hade jag en helt ledig helg och jag bestämde mig för att ta det riktigt lugnt. Det innebär för mig bland annat att begränsa tiden framför telefon och dator. Jag behöver verkligen minska mängden intryck ibland och vad passar då bättre än att fixa iordning trädgården?

Till att börja med rensade jag ur odlingslådorna. Nu håller jag alla tummar och tår för att inte mördarsniglarna invaderar i år i igen. Här planeras för morötter, rädisor, sallad och diverse kryddor. Gräslöken överlevde sniglarnas attack och har redan nu växt upp rejält.

DSC_4083

Hela baksidan hos oss omges av fläder. För någon vecka sedan klippte jag ner några av träden rejält i ett försök att ge mer näring till de återstående grenarna. När blommorna slår ut i sommar doftar det fantastiskt och på tal om blommorna är det läge att göra saft på de jag sparade förra sommaren. Bättre sent än aldrig.

DSC_4086DSC_4095

Våren får såklart flytta in också men jag räknar med att i sommar plantera ut dessa skönheter. Krukorna fyndade jag i en loppisgrupp på Facebook i somras för en ynka tia.

DSC_4105

Det största vårtecknet är kanske ändå när dessa godingar börjar hänga utomhus igen. De uppskattar verkligen att få vara ute och gör en massa glädjeskutt.

Vilket är ditt bästa vårtecken?

 

0

Kommentera

Stäng meny