Picknick vid Svensksundsviken

Jag älskar små äventyr i vardagen. Efter en mysig avslutning på april månad kom plötsligt våren med besked. Första maj bjöd på strålande sol och vi bestämde oss för att ta vara på varenda sekund. Bilen rullade mot Svensksundsviken, en fantastisk mysig idyll bara tio minuter från Norrköping City.

Efter ett glasstopp och inhandling av fika mötte vi upp mina föräldrar på parkeringen som fyllts av bilar. Jag har tidigare besökt platsen i morgondimma och regn utan att möta en enda människa. Just den här dagen gassade dock solen. Jag älskar kontraster, det är halva äventyret.

DSC_4352Han med stort T släpade på matsäcken i min finfina väska från Stil och ansvar.

DSC_4358DSC_4435

Efter en kort promenad bland kor och vitsippor kom vi äntligen fram till havet och gick upp i fågeltornet. Vi njöt av utsikten men i hemlighet var jag lite besviken över att inga örnar seglade i skyn. Till slut såg vi dock tre som satt i vasskanten.

18298640_1719447131687743_8867058470487064576_n

Vi satte oss i en slänt i skydd för den lätta vinden och vi mumsade på chokladbollar och kaffe. Samtalen handlade om stort och smått, sådär som de ska göra när man har tid att umgås utan distraktioner. Eller utan distraktioner är nog en lögn, jag hade ju med mig kameran och stativet.

DSC_4483DSC_4490Till sist ropade pappa på mig och pekade mot himlen. Jag hann kasta upp kameran och få några skapliga bilder. Det är verkligen inte enkelt, de är fruktansvärt snabba och min autofokus hänger inte alltid med.

Några timmar senare begav vi oss hemåt igen. Hemma väntade en halvt uppgrävd rabatt som vi påbörjat innan vi åkte iväg. Trötta och hungriga vilade vi upp oss en stund innan vi  avslutade såväl grävande som stenläggning.18251883_447604618919325_7252519339809570816_n

Gillar du vardagsäventyr? Vad hittade du på i helgen?

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Åh, det är fint där! Vad häftigt att fånga örnarna på bild, de är mäktiga på nåt sätt. Tycker såna där turer är ett så mycket mer givande sätt att hänga än att bara ses o ta en fika sittandes. Känns som samtalen blir bättre!

    1. Håller verkligen med dig! Tycker man blir mer närvarande i samtalen när det inte finns så mycket annat som distraherar, mer än den fina utsikten då!

Kommentera

Stäng meny