Weekend i Göteborg med brunch på Clarion Post Hotell

Vilken helg vi har haft! I fredags begav vi oss mot Göteborg där min bästa vän Jessica bor med sin Rasmus. Jag och Jessica har hängt ihop sen sjätte klass och även om vi bor en bra bit från varandra ses vi ganska ofta. Den här gången skippade vi middag ute och satsade istället på brunch. Clarion Post Hotell levde verkligen upp till förväntningarna. 

Lördagen bjöd på strålande sol så vi promenerade de få kilometer till brunchen. Trädgårdsföreningen var fantastiskt vacker, det märktes verkligen att våren nått längre i Göteborg än Norrköping.

DSC_4526DSC_4527DSC_4531

DSC_4558

Vi kom till Clarion Post Hotell strax innan brunchen öppnade och spenderade några minuter med att spegla oss i hissdörrarna. Jag har nog aldrig sett oss så sura på en bild, men när klockan är tolv och man inte ätit sen kvällen innan är det så vi ser ut.

DSC_4571DSC_4561

Brunchen fanns uppdukad på tre stora bord och på min första tallrik fanns bland annat en blomkåls- och tryffelsoppa som definitivt blev en favorit. Även skagenröran och laxen var fantastisk!

DSC_4564Rasmus drack Rossini som såg löjligt god ut!

DSC_0358 4

Förutom att frossa av buffén fick man välja en varsin varmrätt från en underbar meny. Jag fastnade för en vegetarisk risotto.

Som om inte det vore nog fanns ytterligare två bord fyllda med desserter. Den glutenfria tårtan med mandelbotten och brownien med chokladmousse var underbara.

Två timmar senare rullade vi därifrån och vilade upp oss i en park. Efter lite shopping hämtade vi grillen och begav oss till Skatås där vi grillade, skålade i bubbel och spelade fotboll. Sedan rundades kvällen av med pokerspel.

Den här helgen var precis det jag behövde efter en stressig period. Att komma bort lite ibland gör så mycket för välmåendet, särskilt när man får hänga med personer man klickar så bra med. Visst är det synd att vi inte ses fullt så ofta som vi önskar men vi kompenserar verkligen genom att ha sjukt kul när vi väl gör det!

0

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Alltså WOW! Vilken brunch! Och vilka blommor! Göteborg i sol är en magisk plats, har så många roliga och härliga minnen därifrån. Och det har banne mig alltid varit varmt och soligt (fast alla säger att det är regnigt, kallt & blåsigt, haha).
  Vad skönt att få en sån energipåfyllning. Och vänner ska en hålla hårt i – trots avstånd. Vad härligt att ni ses ofta!

  1. Ja Göteborg är verkligen en underbar stad! Har också bara haft fint väder när jag varit där!
   Det känns så kul att vi fortfarande håller ihop trots avstånd!

 2. Trädgårdsföreningen är ju så mysig insåg jag när jag tog en genväg igenom den för ett par dagar sen. Är aldrig där trots att jag bor i Göteborg, nu blir det ändring på det! 🙂

  1. Den är verkligen supermysig och välskött, älskar dessutom alla gamla hus där. Du får utnyttja den åt mig med!

Kommentera

Stäng meny