Tisdagstipset: “Min dag på 3 minuter” & “Min framtid på 3 minuter”

På mitt nattduksbord finns alltid två böcker: “Min dag på 3 minuter” och “Min framtid på 3 minuter”. Dessa använder jag för att utvärdera min dag men också för att avsluta dagen med positiva tankar om framtiden. 

“Min dag på 3 minuter” innehåller ett antal frågor som återkommer varje dag. Dessutom har varje dag en ny fråga som kan handla om nästan vad som helst. Den här boken får mig att tänka lite extra på allt fint i livet och dessutom att längta till det som kommer.

Det finns dagar då jag inte har lust att fylla i boken men det är då jag behöver det som mest. Att fylla i tre bra saker som hänt under är extra viktigt om man haft en tuff dag. Jag somnar alltid med lite lättare sinne då.

I boken “Min framtid på 3 minuter” finns endast en fråga samt några rader för reflektion. Frågorna är kopplade till framtiden, ibland är de enkla medan de i vissa fall kräver en stunds fundering. Ett bra sätt att reflektera över hur man är som person och vad man vill med sin framtid. Har man ingen plan kan man inte heller styra sin framtid.

Böckerna hittar du här och här. Köp en till dig själv eller kanske som en lyxig gå bort-present?

Reflekterar du över din dag och din framtid?

 

 

0

Detta inlägg har en kommentar

Kommentera

Stäng meny