Dags att slå sig till ro

”Slå sig till ro”. Finns det något tråkigare uttryck? För mig innebär det att nöja sig, att inte anstränga sig utan låta livet flyta på. Låter rätt trist och oinspirerande. Men häromdagen började jag fundera på om det verkligen måste vara så eller om man kan slå sig till ro utan att bara låta livet passera?

Jag är person som ständigt strävar framåt. Det har sina fördelar men tyvärr även nackdelar. Det gör att jag får svårt att stanna upp och njuta. Att tystnad och dötid kan uppfattas som jobbigt och onödigt. Att strävan framåt kan vara viktigare än att njuta på vägen.

När jag de senaste veckorna haft tid att fundera över hur jag vill att min vardag ska se ut inser jag att det krävs viss omprioritering. Att jag måste lära mig att stanna upp och att all tid på dygnet inte behöver fyllas med prestation.

Och jag inser att det är dags att slå sig till ro. Att allt kämpande med plugg, extrajobb och ideella uppdrag inte kan vara konstant. Att det måste finnas tid till att bara vara. Att det är positivt med luckor i kalendern. Att vi faktiskt kämpat med renoveringar, djurköp och annat i syfte att få njuta av det också.

Så från och med nu tänker jag vara den som säger nej oftare. Som är ledig fler helger än jag jobbar och försöker plugga hemifrån så mycket det går. Att slå sig till ro behöver inte vara negativt utan snarare ett sätt att njuta av det man byggt upp och fortsätta framåt utan stress.

Har du slagit dig till ro? Vad betyder uttrycket för dig?

Detta inlägg har 69 kommentarer

  1. Intressant! Den här texten hade jag kunnat skriva. Den stämmer så väl in på hur jag känner och tänker. Jag har någon slags hatkärlek till uttrycket ”Slå sig till ro”. Det är verkligen fint, men samtidigt så tråkigt. Ibland kan jag avundas de som tycks slå sig till ro och vara nöjda i det. Varför kan inte jag också bara nöja mig med det? Men jag vill mer! Jag vill upptäcka och utforska. Frågan är om man kan slå sig till ro ändå?
    Vi sålde ju vårt hus nu efter 10 år, för att flytta någon annan stans. Ett hus och en plats som vi älskar, men vi kände att det var nödvändigt för att ta oss vidare. Ibland har vi ställt oss frågan, varför kunde vi inte bara varit nöjda. Men svaret var ändå att vi måste ge oss av. Driften och längtan är för stor. Men jag tänker att jag kan slå mig till ro i kortare perioder i livet. Platsen måste ju inte alltid vara den samma.

    Tack för ett bra inlägg!
    Kram Sofia

  2. Because here is a list of multiplayer games is gakcfdkecdcg

Kommentera

Stäng meny