Regniga dagar och soliga kvällar

Det finns de som hatar regniga dagar. Som hatar att frysa, gå under ett paraply eller bli blöt om fötterna. Jag tillhör dem inte. Jag ogillar att frysa, men gillar värmen som sprider sig i kroppen när man kommer in igen. Jag ogillar blöta fötter, men tycker det är rätt skönt att få på sig ett par torra strumpor efteråt.

Och jag hatar att gnälla på vädret när man ändå inte att kan göra något åt det. Och jag vet att regniga dagar allt som oftast följs av fantastiska kvällar. Hos oss har det regnat i flera dagar och vi har haft lika många fina kvällar. Igår hade vi det så här härligt:

Katterna föredrar att vara ute under dagarna men kryper gärna ner i sängen när vi kommer hem från skola och jobb.

När solen sänkte sig begav jag mig ut till närmaste äng och beskådade detta. Spenderade över otaliga minuter att ta det perfekta maskrosbilden utan att bli nöjd. Kvällen ser ut att bli lika fin idag och kanske blir det en promenad i skogen. Kanske blir jag blöt om fötterna av den dyngsura mossan. Men jag kan alltid trösta mig med att jag kommer hem till ett varmt hus och torra strumpor.

0

Detta inlägg har en kommentar

  1. I see your blog needs some fresh content.
    Writing manually takes a lot of time, but there is tool
    for this boring task, type in google: murgrabia’s tools

Kommentera

Stäng meny