Midsommar i bilder

Hoppas ni hade en fantastisk dag igår! Vi firade midsommar på klassiskt vis med jordgubbar och besök på ett lokalt firande. Vi skippade däremot sillunch och dans runt stången. 

Krav på midsommar måste ändå vara att alltid ha en skål med jordgubbar framme. Och nyplockade blommor förstås!

Mamma och pappa hade med sig ett gäng färgglada tomater, lika goda som fina att titta på!

Som traditionen säger hade morfar med sig dragspelet och drog av några sommarsånger på verandan.

Grannens hund undrade vad som försiggick och lyssnade förundrat på andra sidan staketet. 

Efter grillningen och jordgubbsätande besökte vi ett lokalt midsommarfirande innan vi återhämtade oss tills nästa gäster dök upp. 

Innan gästerna kom hann jag också få ett nervöst sammanbrott när efterrätten misslyckades. Pannacottan stelnade inte utan fick göras om i sista stund. Inte blev den bättre för det utan vid elva på kvällen insåg vi att det dåliga resultatet berodde på för hög temperatur i kylen (vi har en kyl i källaren som sällan används).

Precis som förra året tillbringade vi midsommarkvällen med Jessica och Rasmus. Vi skålade i prosecco och åt jordgubbar innan vi drog igång med middagen.

Männen fick grilla medan vi stod för sallad och dekoration!

När matkoman lagt sig spelade vi några omgångar kubb. När regnet blev för ihärdigt installerade vi oss på verandan med vin, ost och kex. Så här i efterhand var det kanske tur att efterrätten misslyckades, annars hade vi inte orkat allt annat gott. Medan regnet smattrade mot taket spelades Med andra ord. Vet inget spel som kan skapa så mycket frustration och gapskratt.

Strax efter midnatt sov vi som klubbade sälar!

0

Kommentera

Stäng meny