Barndomsdrömmen som blir sann!

För ett antal år sedan fick en flicka låna hem en cocker spaniel. En röd och vit hane med svans som en propeller och öron stora som vingar. Han tog hennes hjärta med storm och hennes största önskan var att få behålla honom. 

Långt senare är drömmen verklighet. Visserligen är hunden en tik och saknar helt och hållet vita tecken. Men i övrigt är allt detsamma, samma kennel och samma ras. Propellersvans och flygplansöron. Lyckan är total! Det finns säkerligen de som höjer på ögonbrynen över att vi ska skaffa hund. Som tycker att jag redan har svårt att få ihop dygnets timmar och ändlösa to-do-lists. Kanske hade jag tänkt detsamma om någon annan gjort likadant. Men det finns givetvis en massa anledningar till vårt hundköp och en rad saker som talar för att det kommer bli perfekt!

Till att börja med är intresset avgörande för ett lyckat hundköp. Jag tror ingen i min omgivning är det minsta förvånad över att vi får en femte pälsklädd familjemedlem. Djur har alltid varit ett av mina största intressen och jag tror knappast det kommer att vända.

För oss (eller mig i alla fall) är det ett medvetet val att skaffa hund i en period där mycket annat händer. Att ha någon som några timmar om dagen kräver min fulla uppmärksamhet innebär att jag måste tänka till en extra gång innan jag tar på mig nya uppgifter. Eftersom jag har svårt att ta det lugnt är hundintresset ett perfekt sätt att göra något avkopplande utan att för den skull sitta stilla i soffan.

Dessutom är vi två personer som delar ansvaret för denna söta tjej och det är en självklarhet att vi tar olika mycket ansvar i olika perioder.

Nu väntar fyra långa veckor innan vår semester börjar och vi kan hämta hem henne!

Har du några husdjur? Vad betyder dem för dig?

0

Kommentera

Stäng meny