Leva för bloggen eller blogga om livet?

En av mina favoritbloggare Sandra har valt att lämna bloggvärlden. En av anledningarna är att hon “lever i blogginlägg”. Allt som upplevs ska kunna formuleras så det blir till glädje för någon annan  vilket skapar en ohälsosam stress. Trots mitt lilla antal läsare kan jag känna igen mig i det. Resultatet? En massa planerande och rejäl skrivkramp.

Tänk dig en skogspromenad en solig sommarkväll. Fåglarna kvittrar, ett rådjur skymtar mellan träden och ljuset är perfekt. De flesta njuter av ögonblicket, är närvarande. Det är jag också, men samtidigt går hjärnan på högvarv för att hitta de bästa formuleringarna. Hur berättar jag om det varma solljuset så att andra förstår? Hur låter fåglarna?

Timmar eller dagar senare är det dags att låta fingrarna dansa över tangenterna. Det tar tvärstopp. Det är som att allt redan formulerats så många gånger att det inte längre låter bra. Jag har tröttnat på meningarna, dess betydelse och kraft har hunnit blekna.

Jag älskar att skriva, fotografera och dela med mig. Samtidigt hatar jag att plocka smultron på strå och ta en bild istället för att äta dem direkt. Tröttnar på att tänka i text och bild snarare än i vad jag känner just där och då.

Livet må vara underbart i text och bild men det är fasen så mycket vackrare när det upplevs här och nu.

Mitt mål den närmaste tiden är att hitta en balans i det här. Att ibland lämna kamera och mobil hemma och inte fundera över hur saker uppfattas av andra. Här vill jag visa er hur jag lever, men jag vill inte leva för att visa er saker.

0

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. hela mitt liv kretsar kring bloggen, men det är för att jag ser det som ett arbete. Sen så ser jag även hur bloggen påverkar mitt liv positivt. genom att alltid tänka blogginlägg så gör jag mer saker, klär mig härligare, dukar vackrare och helt enkelt får mer livskvalité

    1. Ja det behöver ju inte vara något negativt. för mig blir det negativt när det får mig att vara mindre närvarande, i övrigt är det enbart positivt!

Kommentera

Stäng meny